Mergi la conţinutul principal

Inconştienţa criminală a unor părinţi

De aceea, ideea vaccinării obligatorie a copiilor mi se pare justificată. Fără vaccinuri, durata medie de viaţă a oamenilor ar fi fost de 50 de ani, ca acum nici un secol în urmă. Fără vaccinuri, populaţia planetei ar fi acum la jumătate. Fără vaccinuri, copiii ar fi condamnaţi de nişte părinţi care, în ceea ce-i priveşte, au primit toate vaccinurile esenţiale în urmă cu nişte zeci de ani, atunci când nimeni nu crâcnea - deh, între timp am evoluat şi de dragul democraţiei, prostia se poate manifesta în voie!
Aş putea fi macabru şi să spun că poate e mai bine că unii nu-şi vaccinează copiii - înseamnă că astfel ar funcţiona selecţia naturală. Dar nu pot spune asta, deoarece copiii nu au nicio vină. Ei nu pot alege. Părinţii sunt cei care le decid soarta ori chiar viaţa, de aceea părinţii trebuie responsabilizaţi. Chiar şi cu sancţiuni. Nu ţi-ai vaccinat copilul? Atunci da, ar trebui să plăteşti tratamentul. Ar trebui să fii sancţionat. Ar trebui chiar să fii decăzut din drepturile părinteşti. Ori ar trebui să fii acuzat de vătămare corporală ori omor din culpă dacă al tău copil va fi nenorocit de o boală pentru care trebuia să-l vaccinezi.
Da, este adevărat, se mai întâmplă uneori şi tragedii, pornite de la un vaccin (în general prost administrat) - un caz la câteva milioane, în care oricum nu părintele este responsabil. Dar, la fel, poate mai des, se întâmplă ca şi unora să le cadă ceva în cap şi să-i omoare când merg pe stradă. Asta nu înseamnă că nu mai ieşi din casă. Ori ca unii să se înece cu mâncare - asta nu înseamnă că nu mai mănânci nimic.
Însă cel mai bine ar fi, pentru părinţii retincenţi, să-şi imagineze următoarea scenă: copilul lor, paralizat pe viaţă în urma unei poliomielite dezvoltate în urma nevaccinării, privindu-i în ochi, atunci, când vor conştientiza de la ce li s-a tras nenorocirea, şi întrebându-i: "De ce, mamă, de ce, tată, nu m-ai vaccinat atunci când trebuia, astfel încât să fiu şi eu sănătos precum ceilalţi copii ori precum eşti tu, care ai decis în locul meu?"

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu