Sigur, în acest cerc, luminos aş zice, au avut un rol cel puţin la fel de important şi magistraţii judecători, cei care, până la urmă, au ultimul cuvânt de spus: verdictul. Cert este că, de la săptămână la săptămână, uneori zi după zi, aflăm noi dezvăluiri, noi stenograme, care pur şi simplu îţi dau fiori reci. În ce hal s-a putut fura în ţara asta! Sănătatea, Educaţia, pământurile, pădurile, resursele naturale, astea fiind exemplele strigătoare la cer, au constituit nişte rezervoare la care politicienii au dat cep prin interpuşi şi, precum nişte extratereştri hulpavi, au supt seva acestei ţări. De la stânga la dreapta, de la dreapta la stânga, cu escală la centru, politicienii emanaţi după aşa-zisa Revoluţie din decembrie 89, ca şi pleiada lor de miliardari de carton, au pus tunurile pe banul public. Sincer, nu credeam că voi trăi clipa în care pe feţele lor buhăite de orgii şi alcool se va întrezări teroarea. Le-a venit şi lor rândul. Măcar puţin, măcar până pe 16 noiembrie. Ce va fi după? Habar n-am! Deocamdată, bineînţeles că toată lumea "bună" acuzată, reclamă jocurile lui Traian Băsescu. Preşedintele Băsescu ar scoate de la saltea dosarele, Băsescu ar "călări" DNA-ul şi s-ar lupta cu balaurul pesedist. Aiurea! Oameni buni, de doi ani, PSD-ul şi Victor Ponta se află la butoane. Credeţi că dacă Băsescu ar fi încălcat legea şi ar fi chemat la ordine politice procurorii DNA sau magistraţii curţilor de apel sau ai Înaltei Curţi, direct sau prin interpuşi, chiar nu s-ar fi aflat? Până şi Traian Băsescu a părut deranjat de dosarul "Microsoft" în care sunt implicaţi politicieni din toate partidele, şi oameni de afaceri care-au cărat banii şi la unii şi la ceilalţi. Zeci de milioane de euro, fraţilor!
Revenind, procurorii şi judecătorii, cei cinstiţi desigur, că sunt şi printre ei ciurucuri, au căpătat curaj în ultimii 10 ani. Sigur, până să capete singuri, li s-a dat curaj de către preşedintele ţării, căruia nu i-a tăcut gura când a fost vorba despre independenţa justiţiei. La fel Monica Macovei, atât în calitate de ministru al Justiţiei cât şi, mai apoi, ca europarlamentar, a apărat procurorii şi judecătorii. La fel cum a procedat şi Cătălin Predoiu, pe vremea când a fost ministru al Justiţiei. Bun. Ce se întâmplă acum? Părerea mea este că pe ultima sută de metri procurorii DNA scot TOT ce mai au, eliberează sertarele, chit că poate unele dosare nu sunt suficient instrumentate, dar le aruncă afară, să audă de ele opinia publică şi în felul acesta pasează o parte din responsabilitate şi pe umerii judecătorilor. În tot cazul, ei se pregătesc pentru perioada regimului Ponta, când, aşa cum se aude deja, Laura Codruţa Kovesi va fi înlăturată din fruntea DNA. Şi să vezi atunci dosare clasate, pe bandă rulantă. În limbaj poliţienesc "li se va rupe gâtul" şi nimeni nu va afla nimic, că astfel de documente nu sunt publice. Mai mult decât atât, prin iniţiativa legislativă a senatorului PSD Şerban Nicolae cine va îndrăzni să difuzeze asemenea acte îşi riscă libertatea.
Dar să închei într-o notă optimistă: mai sunt mai bine de 3 săptămâni până vom afla cine-i noul preşedinte al României, timp suficient pentru DNA să le facă viaţa un coşmar politicienilor, că destul ne vor mânca ei zilele din decembrie încolo: cu taxe, cu impozite, cu hoţie, cu corupţie.