Lucrurile au mers mai departe, iar autorii mârşăviei îi acuză pe cei care au dezvăluit-o că aceştia fac rău României, şi nu ei, cei care încearcă să se poziţioneze deasupra legii. Ba, liderul PNL, dizident în Uniunea Suprimării Legii, a avertizat că, mâine, cei din Partidul Spălării Dosarelor, al lui Ponta, cu sprijinul necondiţionat al partidului-clonă Unde Ne Pitim Recidiviştii, vor încerca să forţeze trecerea contestatului proiect legislativ prin Parlament.
Indiferent dacă membrii acestui grup de crimă organizată vor reuşi sau nu să impună legea imorală prin care se declară cinstiţi, răul a fost făcut deja. Eventuala revenire la prevederile anterioare din legea penală este văzută acum drept o amânare a intenţiei de schimbare a articolelor ce îi vizează pe aleşi, la fel cum majorarea accizei pe motorină urmează, totuşi, să se aplice de la 1 aprilie în loc de 1 ianuarie. O păcăleală păguboasă în ambele cazuri.
Aşadar, nu doar efectul acestei lovituri de stat - cum au numit-o unii - trebuie anulat, ci şi cauzele. Deşi ele sunt foarte multe, probabil că prima ar fi cea pe care ai lui Ponta şi ajutoarele lor din Parlament au ales să o desfiinţeze ca să-şi netezească drumul matrapazlâcurilor. Adică să fie înregimentaţi înapoi în corpul funcţionarilor publici, chiar sub o lege specială - dar nu din aceea pe placul lor, care să le umfle salariile şi pensiile, ci una care să le îngrădească şi mai mult posibilitatea de a minţi şi fura.
Apoi, celebrele ANI şi DNA de ce să nu aibă şi ele legi speciale pentru aleşi, fie ei parlamentari sau simpli consilieri? - cu prevederi drastice referitoare la cei prinşi cu mâinile vârâte până la cot în banii pe care ar fi trebuit să îi gestioneze eficient în interesul celor pe care îi reprezintă. Faptul că nici prin cap nu le trece să înăsprească asemenea prevederi, ci mai degrabă să se facă imuni la ele, denotă înclinaţia lor spre furt. Un om cinstit nu s-ar teme nici dacă furtul ar fi sancţionat cu pedeapsa capitală. Dar câţi parlamentari cinstiţi avem? Imposibil de dat un număr cât de cât aproape de realitate. În schimb, votul de marţea trecută a arătat cât se poate de clar că majoritatea legislativă este formată din cei necinstiţi.
Mai mult decât atât, tot ei strigă "hoţii!" şi, chiar în timp ce fură, se grăbesc să-i acuze pe alţii de trădare. Problema este că - aşa cum s-a văzut săptămâna trecută - cu toţii se ascund după legile imprecise, prost formulate sau puse la cale cu dedicaţie pe care ei înşişi le fac. Iar pericolul cel mai mare nu este menţinerea lor cu orice preţ acolo, ci că această molimă ameninţă să se extindă, după cum o arată înmulţirea fără precedent - cel puţin până la eventuala promulgare a acestui controversat proiect legislativ -, a dosarelor şi condamnărilor penale. Tentativa de iertare a păcatelor politicienilor pare de departe cea mai răsunătoare lovitură premeditată în numai un an de la începerea mandatului Ponta. O dovadă în plus că peştele de la cap se împute.