Mergi la conţinutul principal

Felicitări, PNL! Voi aţi dat câştigătorul

Megascandalurile cu iz penal de la Spitalul Judeţean, transportul public sub orice critică, gropile din şosele şi ... câte şi mai câte, toate imputabile administraţiei PSD, fiecare în parte un posibil glonţ letal în campania electorală. Muniţie "de valore", irosită anapoda, dar care ar fi putut schimba rezultul alegerilor de duminică. Un strop de curaj, un strop de tupeu, un strop de asumare, de asta ar fi fost nevoie. Dar... n-a fost să fie! PNL şi candidatul Cătălin Boboc au ales varianta unei aşa zise campanii de bun simţ, în realitate însă o campanie a tăcerii, a ochilor închişi, a fricii că cel care va deschide primul gura va deschide practic Cutia Pandorei, în care s-au ferecat cu atâta grijă, cu zeci de lacăte, greşeli comune, începute în perioada de concubinaj. Preţul USL trebuia plătit, iar duminică, pare, a fost data scadenţei.
Nu doar bătrânii au decis viitorul Brăilei şi, în niciun caz, nu poţi acuza tinerii că sunt vinovaţi de eşec. PSD a făcut exact ceea ce face la Brăila de 23 de ani încoace - găseşte întotdeauna o reţetă miraculoasă care să-i asigure victoria. PNL însă, a bâjbâit. Nu a fost dispus să rişte, iar asta s-a văzut.
Practic, bătrânii asta ştiu, asta fac: votează, în majoritate covârşitoare cu PSD. Pentru pensii, pentru abonamente Braicar, pentru un pachet de alimente de Paşte ori Crăciun ... nu-i scoţi din ale lor. Tinerii însă, trebuia mobilizaţi, trebuia convinşi şi scoşi din case. PSD n-avea niciun interes. Însă PNL, pentru asta ar fi trebuit să se zbată. N-a făcut-o! De aceea a ieşit ce a ieşit.
Da, dragi liberali, da, Cătălin Boboc, aţi pierdut ruşinos! Pe mâna voastră. Şi ar fi bine să vă asumaţi vina. La fel cum, ar fi bine să vă asumaţi şi "meritul" de a oferi brăilenilor un primar PSD în cea mai neagră perioadă a partidului, dar şi a oraşului. Da, voi l-aţi făcut pe Dragomir primar mai mult decât ar fi reuşit vreodată PSD-ul. Pare incredibil, dar realitatea asta e! Într-un oraş ruinat de PSD, la propriu şi la figurat, voi i-aţi oferit lui Dragomir viitorul Brăilei pe tavă. Pentru că n-aţi reuşit să convingeţi electoratul. N-aţi vrut, n-aţi ştiut ori n-aţi putut. Oricum e trist! N-aţi înţeles că hidra roşie are atât de multe capete încât doar unul tăiat nu rezolvă mare lucru. Doar lipsa lui Stancu nu avea cum să vă asigure nişte procente onorabile, atâta vreme cât toată campania voi aţi luat "bunul simţ" în braţe, aţi băgat capul în nisip şi aţi tăcut.
Trebuia să urlaţi! Cu orice risc! Voi trebuia să le amintiţi brăilenilor, şi de o mie de ori pe zi, şi când trebuia terminat Dorobanţiul, şi când trebuia finalizate lucrările de la Spitalul Judeţean, Maternitate etc. Să fi luat Brăila la pas, cartier cu cartier, şi să le fi explicat cetăţenilor de ce sunt încă atâţia câini pe stradă, de ce pute oraşul, de ce nu vin investitorii, de ce sunt drumurile atât de proaste, de ce atâtea contracte sunt verificate acum de DNA. De ce sunt preţurile umflate şi în construcţii, şi în infrastructură, de ce stadionul arată în halul asta, de ce bazinul olimpic e tot o groapă. Voi, faţă în faţă, trebuia să le amintiţi zi de zi brăilenilor unde este Stancu şi de ce, cine a lucrat cu el, şi din ce cauză Brăila este o ruină astăzi.
Poate vi s-ar fi răspuns tot cu nişte acuze, poate şi aşa aţi fi pierdut. Dar măcar aţi fi pierdut cu fruntea sus, aţi fi demonstrat că nu vă e nici ruşine, nici teamă. Aţi fi dat dovadă de asumare şi curaj. Iar eu nu mi-aş mai fi încheiat acest editoral cu: Fire-ar al naibii de USL!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro