Mergi la conţinutul principal

Există o lecţie a Brexitului?

Atât de rău, încât acum mulţi regretă ce au votat - asta pe lângă faptul că foarte mulţi nici măcar nu au ştiut ce au votat exact. Lecţia e însă una simplă: dezinformarea, mass-media de doi lei - tabloidizată - ori cea manipulatoare - gen Antena 3, politicienii de 2 bani, gen Nigel Farage, naţionalişti, mincinoşi şi speculatori ai unor temeri ale populaţiei, plus votanţii neinformaţi, în vârstă, uşor de manipulat, ori cei fără studii pot arunca o ţară într-un adevărat coşmar.
Să fim sinceri: în favoarea ieşirii au votat, în general, bătrânii, cei fără studii şi săracii - mulţi dintre cei care trăiesc din ajutoare sociale, speriaţi de alde Farage (un fel de Vadim britanic) că vin românii şi bulgarii să le ia ajutoarele. Artizanii referendumului din Marea Britanie, în frunte cu David Cameron - care va intra astfel în istorie drept premierul britanic care a dus la crearea Micii Britanii - nu au făcut decât să divizeze Regatul Unit în două: o generaţie de tineri frustraţi că pensionarii le-au luat dreptul de a fi parte a UE. O generaţie de oameni educaţi şi activi, scoşi afară din UE de cei fără studii, ce aşteaptă cu mâna-ntinsă beneficiile generosului sistem social britanic. Probabil că o să-l divizeze şi geografic - Scoţia şi Irlanda de Nord dorind acum ruperea de Marea Britanie, pentru a rămâne în UE.
De ce s-a ajuns aici? Pentru că nişte politicieni iresponsabili, care au acţionat strict pentru interese proprii şi care acum nu se mai grăbesc deloc să iasă din UE (nici nu cred că şi-au dorit cu adevărat asta, aşa cum probabil nici nu credeau că vor câştiga acest referendum), o presă manipulatoare şi o populaţie majoritară cu un nivel mic de educaţie duc la rezultate dezastruoase pentru generaţii întregi. Recunoaşteţi reţeta? Să mai vorbim despre „Moldova roşie", „Muntenia roşie" şi „Oltenia roşie" de pe harta fiecărei runde de alegeri din România? Să mai vorbim despre electoratul pe care se bazeză PSD? Să mai vorbim despre dezinformare, manipulare şi instigare gen antene şi Ghiţă tv? Să ne mai gândim la clasa noastră politică?

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro