Mergi la conţinutul principal

Epopeea giratoriului - 2

Cam de acest fel este şi giratoriul ce trebuie construit la intersecţia dintre Şoseaua Vizirului şi Şoseaua de centură, lucrare ce face parte din una mai amplă - reabilitarea Căii Călăraşilor şi a Şoselei Buzăului, plus amenajarea a trei giratorii (din care s-a realizat doar unul). O lucrare ce ar fi trebuit finalizată, teoretic, încă din noiembrie anul trecut.
Firma a anunţat însă că pentru construirea acestui giratoriu ar avea nevoie de o lună. Un termen extrem de permisiv, dată fiind întârzierea contractului. Lucrările au fost demarate pentru că, spune constructorul, se anunţă cel puţin o săptămână de vreme favorabilă, cu temperaturi pozitive. Bun, şi dacă vremea favorabilă nu va dura decât o săptămână, după care se va întoarce iarna, înseamnă că lucrările vor fi suspendate, şantierul conservat pe poziţii, ca să încurce circulaţia, iar construcţia va reîncepe la primăvară. Ceea ce va duce la un termen de finalizare mult mai mare chiar de o lună. De atitudinea aceasta „relaxantă" nu se face însă vinovată firma constructoare - ea se orientează în teren după cum i se permite - ci beneficiarul lucrării, adică Primăria Brăilei.
Să presupunem, însă, că ar fi fost vorba despre o lucrare privată, de exemplu, construirea unei noi intrări în locuinţa primarului ori a angajatului Primăriei responsabil cu urmărirea şi derularea lucrărilor stradale - pentru fluidizarea accesului în bucătăria locuinţei. Care dintre variante credeţi că s-ar fi aplicat în acest caz? A. Beneficiarul ar fi stat cu ochii şi cu gura pe constructor, iar acesta ar fi terminat lucrarea până în noiembrie, înainte să vină iarna, aşa cum s-a înţeles cu cel care îl şi plăteşte. B. Constructorul s-ar fi apucat de spart peretele abia în februarie, pentru că nu mai e aşa de frig, ar fi lucrat vreo săptămână şi, dacă s-ar fi întors iarna, ar fi lăsat gaura în perete, punând o cârpă în loc de uşă, până vine iar căldura, pentru a finaliza lucrarea.
Ei bine, atunci când lucrările publice vor fi privite de beneficiar exact ca pe lucrarea de la propria casă, lucrurile vor începe să se întâmple aşa cum ar trebui şi pe străzile Brăilei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro