Mergi la conţinutul principal

Eliberaţi MAMELE!

Joi, Ana Maria Nedelcu, românca acuzată de răpire internaţională în Canada, va afla dacă va rămâne sau nu în arest şi dacă va fi extrădată. Iar dacă va fi extrădată, riscă să primească o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare. 10 ani în care fiul ei de 6 ani, cel pentru care a şi fugit din Canada, dar şi fetiţa de 4, vor rămâne... nimeni nu ştie acum nici unde, nici cum.
Revoltător! O poveste cutremurătoare, care a bulversat opinia publică. Mii de oameni s-au mobilizat, cerând eliberarea femeii, s-a protestat şi s-a cerut încetarea abuzurilor asupra cetăţenilor români. Ba chiar, pe internet s-a formulat şi o petiţie, "Eliberaţi MAMA! Nu o extrădaţi pe Ana-Maria Nedelcu!", ce are deja peste 15.000 de semnături. O mobilizare cetăţenească extraordinară, care, sper, nu se va irosi.
Curajul Anei Maria Nedelcu de a lua o asemenea decizie radicală, de a risca atât de mult, nu trebuie, de fapt, irosit. Din punctul meu de vedere, ea POATE şi TREBUIE să fie un exemplu pentru miile de mame românce captive într-o viaţă plină de violenţă şi abuzuri, din care nu ştiu cum sau nu au putere să iasă.
Sunt convinsă, judecătorii care au arestat-o au respectat ad litteram legea şi toate tratatele juridice încheiate cu o sută de mii de ţări din lumea asta. De aceea au dat sentinţa pe care au dat-o. Nu comentez. NU cred însă că au luat în calcul un element esenţial - repercusiunile acestei sentinţe în societatea românească. De aceea sper ca mâine judecătorii instanţei supreme să vadă şi dincolo de legile strâmbe - cel puţin în domeniul violenţei conjugale - care ne guvernează. Altfel, ce să înţeleagă o amărâtă bătută şi agresată verbal şi emoţional seară de seară, amărâtă care de cele mai multe ori îndură coşmarul şi nu pleacă din cauza sărăciei, a cutumelor, dar şi a unei societăţi ce nu e dispusă să mişte un deget, să cheltuiască un leu ca s-o salveze. Ce să înţeleagă femeia asta?! Că o mamă care are curajul şi fuge din calea unui soţ violent e o infractoare?! Acesta e mesajul justiţiei române?
Vă rog! Ca mamă, vă rog, "Eliberaţi MAMA!". Ana-Maria Nedelcu nu e o infractoare. Salvaţi-o, căci prin ea daţi speranţă şi altor mii de mame abuzate şi obligate, prin lipsa de protecţie reală din partea statului, să trăiască o interminabilă tortură - fizic, moral şi emoţional. Eliberaţi-o pe Ana Maria Nedelcu! Eliberaţi MAMELE! Şi aşa societatea aceasta e atât de nepăsătoare şi nedreaptă cu ele!

P.S. Puteţi semna petiţia AICI.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro