Mergi la conţinutul principal

Educaţia care este

În plus, dacă la liceele teoretice rezultatele au fost mulţumitoare, la cele tehnologice a fost un adevărat dezastru, un exemplu concludent fiind Liceul Tehnologic "Grigore Moisil", unde niciun elev care a fost prezent la probe nu a reuşit să obţină media 6.
Cum s-au pregătit aceşti elevi pentru examenul maturităţii şi ce au făcut dascălii lor pentru a cinsti numele marelui matematician român, considerat părintele informaticii româneşti, care patronează această unitate de învăţământ, s-a văzut din rezultatele afişate şi este lesne de înţeles că în asemenea şcoli educaţia merge la vale. Dacă la liceele teoretice putem să vorbim despre performanţe şcolare, deşi niciun elev din Brăila nu a reuşit să obţină media 10 la examenul de bacalaureat şi promovabilitate de sută la sută s-a înregistrat doar la Colegiul "Gheorghe Munteanu Murgoci", este jenant să mai vorbim despre calitatea învăţământului sau despre educaţie într-o unitate şcolară cu absolvenţi pe bandă rulantă, care nu reuşesc să obţină o notă de trecere.
De ani buni, sistemul educaţional românesc trece prin încercări disperate de reformare, care au rămas, de cele mai multe ori, doar la nivel declarativ sau fără relevanţă. Din dorinţa de a fi cât mai competitiv cu nivelul ţărilor europene, de ani buni, învăţământul românesc este într-o continuă schimbare, dar, dincolo de diplome, de teste sau de examene, elevii par din ce în ce mai debusolaţi şi mai nepregătiţi pentru viaţă. Dacă pentru elevii liceelor teoretice, examenul de bacalaureat reprezintă o rampă de lansare, pentru cei care au urmat cursurile unor licee tehnice, se pare că a devenit un zid de netrecut sau o frângere de aripi.
Între timp, elevii sau părinţii nemulţumiţi pot depune contestaţii, se pot plânge de corectarea lucrărilor în alt judeţ, profesorii sau inspectorii şcolari pot spune că rezultatele la examenul din acest an sunt mulţumitoare la nivelul judeţului sau că procentul de promovabilitate ne plasează în prima parte a ierarhiei, comparativ cu celelalte judeţe din ţară.
Dincolo de toate acestea, un lucru este cert: sistemul de învăţământ şi educaţia acestei generaţii lasă mult de dorit.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro