Mergi la conţinutul principal

Dumnezeu, Iohannis şi moscheea

 Vă aduceţi aminte! Este vorba despre moscheea aceea uriaşă pentru care s-a zbătut Victor Ponta după ce a fost operat la genunchi, ca să vezi!, în Turcia. Taman după ce această Europă "politic corectă" este lovită sistematic cu o ură imposibil de descris tocmai de cei pe care, chipurile, i-a primit cu braţele deschise, tocmai de cei faţă de care a manifestat atâta toleranţă, tocmai de cei pentru care politicienii de top ar fi fost în stare să-l îngroape pe Isus în centrul pământului, ca să nu mai audă nimeni de EL, preşedintele ROMÂN Klaus Iohannis găseşte de cuviinţă că este momentul oportun pentru construirea în capitala ţării a celei mai mari moschei din sud-estul Europei. Probabil că preşedintele nostru a fost sfătuit că astfel se va împrieteni cu musulmanii şi România nu va fi nicicând pe lista neagră. Cine l-o fi sfătuit aşa? Marele consilier somnoros Mihalache? Cine i-o fi garantat securitatea României? Preşedintele Erdogan, care nu face faţă atentatelor din propria ţară? Serviciile secrete româneşti l-or fi asigurat pe Iohannis că asta-i cea mai bună strategie de apărare? Cine ştie! Noi suntem prea proşti ca să înţelegem marile planuri ale unor personalităţi mondiale de talia Angelei Merkel, de care îl leagă atâtea şi pe preşedintele Klaus Iohannis. Noi, în prostia noastră, încă mai credem în Dumnezeu, încă mai credem în cuvintele Mântuitorului, încă mai credem în tradiţii. Iar tradiţia creştină te învaţă să fii bun, dar este alegerea ta dacă vrei să fii rău. Nu te omoară nimeni pentru asta, nu trebuie să omori pe alţii pentru asta. Sigur, poate om fi mai puţini după campania furibundă declanşată în ultimii ani împotriva creştinismului şi după ce facebook-ul a decretat că nu eşti "cool" dacă-ţi faci semnul crucii. 

Dar, să nu uităm, aşa creştin-ortodoxă, România este ÎNCĂ o ţară sigură. Coruptă, săracă, dar măcar te urci în metrou fără teama că nu mai ajungi la destinaţie. Măcar atât. Sau este prea mult, domnule preşedinte Iohannis? Sau cerem prea mult din punct de vedere "politically correct"?

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu