Domnule profesor Mortu, vă propun un experiment! | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Domnule profesor Mortu, vă propun un experiment!

S-au vehiculat fel de fel de variante: că profesorii din comisiile de examinare ar fi primit comanda să fie mai indulgenţi în aprecieri, că directorii de licee ar fi fost "instruiţi" să aleagă cu maximă atenţie pe cine "lasă" să intre în Bac. La acestea, care ţineau de politica, să zic aşa, de la nivelul inspectoratului judeţean, la cârma căruia, în această perioadă fericită, s-au aflat mai întâi Viorel Botea, apoi Iulian Danielescu, se adăugau bârfele cu privire la corupţia din spatele acestor rezultate remarcabile la nivel naţional. Având în vedere scandalul care a zguduit IŞJ Brăila anul trecut, este clar că o parte din aceste legende s-au adeverit. Tocmai de aceea consider că rezultatele din acest an demonstrează afirmaţia mea de început. Câtă vreme lucrările s-au corectat, din prima, în alte judeţe, câtă vreme la şefia inspectoratului se află prof. Carmen Pârlog, despre care n-am auzit până acum nicio şoaptă legată de vreo ilegalitate, elevii brăileni, dar şi profesorii au făcut Brăila fruntaşă şi în acest an. Mai presus de orice suspiciune! Sigur, ştim cu toţii şi legendele legate de profesori care aproape impun meditaţiile în particular. Ele sunt adevărate, numai că pentru o asemenea practică nocivă trebuie îndeplinite cumulativ două condiţii: profesorul să predea la o unitate şcolară "cu pretenţii", iar părinţii copilului să aibă posibilităţi financiare. Ţinând cont că unităţile şcolare "cu pretenţii" le numeri pe degete, aş îndrăzni să afirm că avem mulţi dascăli de toată isprava, iar majoritatea elevilor care au luat aceste examene au înţeles însemnătatea lor. Bun.
Însă ce face Brăila pentru aceşti copii? Mă refer în primul rând la cei care au luat examenul maturităţii, unii, între timp, devenind şi absolvenţi ai unor facultăţi. Râd singură de întrebarea mea, câtă vreme tinerii destoinici îşi găsesc cu greu un viitor în România! Şi când spun destoinici nu mă refer la genii, la olimpici, la acei copii care cu prima ocazie ne fac cu mâna de la graniţă, ci mă refer la tinerii care vor să muncească decent, după ce au terminat un liceu sau o facultate. NIMIC. C-a fost stânga, c-a fost dreapta, tinerii fără "proptele" îşi găsesc cu greu locul în ţara asta.
Surprinzător, în toamna acestui an, Consiliul Judeţean Brăila ar putea să-şi deschidă porţile spre împrospătarea funcţionărimii "subţiate" substanţial de isprăvile lui Gheorghe Bunea Stancu. Sunt 17 posturi libere în noua organigramă aprobată de CJ! Iată o oportunitate remarcabilă, aş zice! Cu o condiţie: concursurile să fie "pe bune", fără carnet de partid. Ce ziceţi, domnule Viorel Mortu, mai ales că sunteţi dascăl la cel mai bun liceu din oraş şi după rezultatele din acest an?

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro