Mergi la conţinutul principal

Discursul dublu al PSD

Aiurea! Victor Ponta şi PSD au rămas la fel de mincinoşi, de apărători ai corupţilor şi de antidemocratici aşa cum îi ştim încă de pe vremea lui Iliescu şi Năstase, încercând să prostească în faţă 20 de milioane de oameni (e drept, în cazul câtorva milioane dintre ei chiar reuşesc). Cum altfel se poate caracteriza atitudinea pesediştilor din Parlament, în frunte cu Victor Ponta, referitoare la imunitatea colegilor lor penali, Darius Vâlcov şi Dan Şova fiind ultimii dintre ei, şi raportată la discursul „înălţător" pro-Justiţie al lui Ponta de zilele trecute, cu ocazia adoptării rezoluţiei care interzice ocuparea funcţiilor politice sau demnităţilor publice de către membrii de partid cercetaţi penal sau condamnaţi pentru cazuri de corupţie?
"Rezoluţia este necesară pentru a arăta oamenilor că PSD a înţeles mesajul că este cel mai bun la guvernare, dar, atât timp cât vom fi acuzaţi de faptul că nu respectăm regulile de integritate, că nu ne îndepărtăm colegii care sunt vinovaţi sau care au greşit sau care sunt doar acuzaţi, nu este suficient. Din acest punct de vedere vreau să vă spun un lucru pe care trebuie să-l acceptaţi: oamenii care ne-au dat puterea, cei care ne votează sunt şi cei mai exigenţi în ceea ce ne priveşte", spunea, sâmbătă, Ponta.
Numai că, atunci când vine vorba de votul pentru ridicarea imunităţii parlamentarilor penali, PSD rămâne la votul secret, aşa că fiecare votează cum vrea. „PSD nu se opune solicitărilor venite de la Parchete. În schimb, nu putem sta cu pistolul la tâmplă, la fiecare parlamentar. Fiecare va vota cum crede, nu pot să dau eu un prognostic, acum", declara ulterior, numărul 2 din PSD, Liviu Dragnea.
Deci, ne facem că vrem să ne descotorosim de colegii penali, dar de fapt le păstrăm imunitatea! De ce nu a adoptat PSD şi votul la vedere, odată cu rezoluţia în cauză, ca să vadă şi alegătorii, ăia pe care îi tot prosteşte, cine apără penalii şi cine crede de fapt în Justiţie? Nu e cazul să ştim şi noi, contribuabilii, cui îi plătim beneficii de mii de euro lunar pentru a-i apăra de fapt pe puşcăriabili?

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro