Mergi la conţinutul principal

Despre fotbal, cum s-o dăm cotită

Aşa că după celebra sintagmă "Mortul se acoperă cu pământ, iar funcţionarii cu hârtii", se cer lămuriri peste lămuriri de la Bucureşti, de la Ministerul Tineretului şi Sportului, doar - doar li se va deschide o uşiţă să scape. Adică să primească scris, negru pe alb, că nu se poate şi, gata, au scăpat de coşmar! Atunci îi vor chema pe cei de la club şi cu o mină gravă, cu accente de regret, le vor spune "oameni buni, noi am vrut şi vrem dar uite: NU SE POATE. SE ÎMPOTRIVEŞTE CHIAR ŞI BUCUREŞTIUL!".
Nu mă înţelegeţi greşit, nu încerc să acreditez ideea că uite, dom le, funcţionarii brăileni sunt ei oameni răi şi nu mai vor să dea bani la fotbal. Pur şi simplu am convingerea că o grijă în minus este tot ce-şi doresc. La fel cum a fost şi cu serviciul de termoficare. La final, când sistemul s-a închis, o întreagă Primărie a răsuflat uşurată că a mai scăpat de o problemă, mare de vreo câteva milioane de lei, anual, cu titlu de subvenţii de la bugetul local.
Cam la fel se întâmplă acum şi cu fotbalul. Sub ameninţarea desfiinţării echipei, pe ultima sută de metri a mandatului lui Stancu, s-a reuşit identificarea unui "filantrop" suficient de naiv încât să se creadă Becali de Brăila, căruia să i se paseze gogoaşa fierbinte. L-au găsit pe Florin Cîrligea, pe care l-au aburit cu promisiuni că fiecare leu din privat va fi acoperit la paritate cu un leu public, însă după ce s-au perfectat actele, mai uşurel cu alocările! A venit apoi scuza perfectă cu arestarea lui Stancu şi cu cercetările procurorilor în Dosarul "Sportul", astfel că robinetul s-a închis definitiv de la CJ.
În lipsa unui motiv întemeiat, Primăria a continuat să dea bani, ba chiar la un moment dat a acoperit în parte şi promisiunea CJ. Între timp, a primit şi ea scăparea de care avea nevoie: Curtea de Conturi a ridicat steguleţe roşii la decontări din bani publici către clubul de fotbal. "Până nu rezolvaţi problema cu aceste decontări, nu vedeţi niciun ban", le-a spus răspicat şi pe bună dreptate primarul Aurel Simionescu. Dar, repet, şi Primăria, dacă ar avea posibilitatea ar renunţa pe loc. Iar economia astfel rezultată nu ar fi de prisos firmelor care se înfruptă cu banul public, adică banii şi-ar găsi imediat locul potrivit. Drept urmare, pentru că nici Primăria şi nici CJ-ul nu au curaj să zică un NU răspicat, o ţin aşa într-o lălăială continuă. O dau aşa, cotită, poate-poate vor renunţa singuri cei de la Dacia Unirea. Numai că nici conducerea clubului, nici sportivii nu vor şi pace să prindă "aluzia".

PS: Astăzi, începând de la ora 16.30, echipa fanion a Brăilei are meci cu Dinamo Bucureşti în şaisprezecimile Cupei României. Multă baftă, băieţi!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro