Mergi la conţinutul principal

Deputatul antiradar

Deputatul în cauză considera că toţi românii îl vor susţine în această cauză şi spera că toţi şoferii vor fi de acord cu acest demers (între timp, postarea a fost ştearsă!).
Pe lângă faptul că nu ştie să scrie corect româneşte - aspect pentru care a fost taxat corespunzător de agentul de circulaţie Marian Godină - deputatul în cauză gândeşte fix ca un teribilist cu maşină. Cam ca jumătate dintre şoferii români, probabil, foarte bucuroşi că radarele mobile ar putea să dispară. Tot zilele acestea, un anume fiu de lăutari, Fulgerică, în vârstă de 18 ani, era prins de un asemenea radar cu 175 de kilometri pe oră prin Bucureşti! Probabil Fulgerică şi toţi şoferii asemenea lui ar fi entuziasmaţi de o asemenea lege.
Dar deputatul în cauză nu doar gândeşte ca un teribilist cu maşină de şmecher, ci se şi poartă ca atare: a fost sancţionat de vreo 40 de ori în ultimii ani pentru încălcări ale regulilor de circulaţie, cele mai multe pentru depăşirea vitezei legale, dar şi pentru că a fost prins băut la volan. De fapt, el are o problemă personală cu poliţiştii, care s-au dovedit a nu fi şpăgari tocmai când ar fi dorit el, amendându-l de 40 de ori până acum. Şi cine se găseşte să vorbească despre „miliţienii şpăgari": deputatul Rădulescu a fost deja condamnat recent, într-o primă instanţă, pentru fapte de corupţie. În plus, cine s-a apucat să se plângă că poliţiştii sunt „plătiţi din banii noştri, ai tuturor românilor": unul care e plătit cam degeaba cu multe mii de lei pe lună fix şi exclusiv din banii contribuabililor.
Prin urmare, cam ăştia au ajuns să facă legile în România. Toţi cocalarii, penalii şi agramaţii gândesc şi aprobă legi după mintea lor şi după propria nevoie. Iar dacă domnul şofer deputat vrea să nu mai existe radare mobile în România, ca să meargă el cu ce viteză vrea, fără să fie amendat, eventual şi băut, scoate o lege pentru el şi pentru toţi cei precum el. În niciun caz nu se gândeşte la legi care să fie în folosul tuturor - de exemplu, ca orice poliţist să aibă cameră video asupra sa, iar orice acţiune să fie filmată şi înregistrată audio-video, pentru eliminarea oricărui act de corupţie sau abuz sau o lege care să garanteze construirea de autostrăzi, cu spectrul puşcăriei pentru nerespectarea ei. Apropo, după orice definiţie a logicii şi bunului simţ, un asemenea individ, cu 40 de amenzi la activ, reprezintă un adevărat pericol pe şosele! Cum ar fi o lege care să prevadă, la 40 de amenzi, suspendarea permisului pentru 5 ani?
Da, mulţi poliţişti stau ascunşi cu radarul, mulţi sunt corupţi, mulţi abuzează, dar ce şoferi avem? Foarte mulţi sunt precum deputatul de mai sus, care l-au şi votat şi care i-au şi apreciat iniţiativa. Şi ne mai mirăm că ne conduc fel de fel de agramaţi, penali şi cocalari.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu