Mergi la conţinutul principal

De ce nu pleacă Ponta şi ai lui de la guvernare

Regele Franţei spusese „Statul sunt eu!" şi nu l-a contrazis nimeni, pe când Ponta a fost pus la punct chiar de aliatul său de guvernare. Oprea zice că l-ar fi adus cu picioarele pe pământ pe liderul PSD pentru că, la rândul lui, viteazul general a pus un picior în pragul celor 22 de proiecte legislative de modificare a Codului penal şi a celui de procedură penală. Tentativele respective - care ar urma să spele păcatele multor aleşi, inclusiv alte premierului - nu vor trece peste UNPR, zice Oprea, după ce Comisia juridică a Camerei Deputaţilor s-a grăbit imediat după moţiune să impună rapoarte favorabile la toate cele 22 de scurtcircuitări ale legii penale.
Generalul e convingător până la un punct. N-ar pune umărul la dărâmarea statului român, dar nici a coaliţiei, zice el. La moţiunea din toamnă, supuşii săi vor sta cuminţi în băncile Parlamentului la fel ca la moţiunea de săptămâna trecută, fără să voteze. Ca să nu se supere nici PSD, nici PNL, iar alegătorii să creadă că bravii uneperişti („progresişti" nu le pot spune) chiar fac ceva pentru ţară, aşa, stând.
Ce ar putea înţelege Ponta din „avertismentul" lui Oprea? Că va putea guverna în continuare cum îl taie capul, evident. UNPR e partidul tampon dintre PSD şi PNL care se înclină încotro bate vântul, iar momentan vântul bate spre Guvern. Mai sunt două săptămâni până la vacanţa parlamentară oficială, apoi Ponta va putea turna câte ordonanţe are chef fără să dea socoteală cuiva. Chiar şi după vacanţă, adică atunci când chiulul parlamentar va redeveni neoficial, premierul îşi va face jocurile, pentru că generalul şi-a dat cuvântul că nu se va schimba de la o zi la alta, pentru că face parte dintr-o coaliţie de guvernământ. E normal: acum, la guvernare, UNPR are oscioarele lui de ros. Dacă ar schimba PSD-ul cu PNL-ul, ar ieşi o întreagă tevatură şi s-ar alege praful de profitul adunat cu atâta caznă până acum. Plus că situaţia ar putea sfârşi în coşmarul oricărui ales: alegeri anticipate. Slavă Domnului că senatoarea care l-a miruit pe Şova e din UNPR! Având sursa elixirului în partid, totul va merge ca uns.
Altminteri, spaima tagmei de la guvernare e de înţeles. Economia ţării e pe creştere şi laurii trebuie culeşi acum. O criză politică de care Ponta şi ai lui se tem ca de DNA ar arăta că ţara merge cel puţin la fel de bine fără ei, iar aşa ceva e de neconceput. Chiar cu preţul ca tot ei să frângă această creştere, rămânând acolo unde sunt acum.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro