Mergi la conţinutul principal

De ce merită Elena Udrea arestul preventiv

Nu sunt un om iresponsabil. Înţeleg că sunt lucruri care, Doamne Fereşte!, în niciun caz nu le-aş spune, pentru că s-a întâmplat să le ştiu şi sunt lucruri care ar trebui să rămână probabil pentru totdeauna sau pentru 50 de ani neştiute".
Ce lucruri a aflat ea în ultimii 10 ani şi care ar trebui să rămână neştiute? Lucruri ilegale, desigur. Altfel, care ar fi motivaţia pentru care acestea trebuie să rămână nespuse? Ştie chestiuni legate de probleme ce ţin de securitatea naţională - singurele care nu pot fi făcute publice? În ce calitate le-a aflat ea? I le-a şoptit în momentele de taină fostul preşedinte Traian Băsescu? În caz contrar, înseamnă că tăinuieşte fapte pe care Justiţia ar trebui să le cunoască.
De altfel, Udrea a ţinut să-i mulţumească fostului locatar de la Cotroceni: "Traian Băsescu mă cunoaşte cel mai bine. Faptul că a crezut în mine, că nu am luat bani, că nu mă fac vinovată de acuzaţiile care mi se aduc, cumva m-a onorat, dar m-a şi emoţionat". Blonda lui Băsescu vorbeşte de parcă a fost deja exonerată de orice acuzaţie, fiind „judecată" de judecătorul suprem Băsescu (nu, altele au fost şi sunt motivele pentru care acesta o susţine cu atâta ardoare). Udrea se comportă de parcă s-a dat verdictul final în procesele în care a fost sau va fi judecată, fiind deja achitată definitiv. Nu, nu s-a schimbat nimic în privinţa acuzaţiilor, s-a modificat doar starea de arest: din preventiv, în cel la domiciliu. Acuzaţiile rămân încă în picioare. Iar din această postură, de arestată la domiciliu, Udrea continuă să lovească în procurori, să-i acuze de imparţialitate, să facă aprecieri cu privire la independenţa Justiţiei, să se plângă de condiţiile de arest preventiv - din care, după comportamentul său, nici n-ar fi trebuit să iasă.
Fosta blondă de la Cotroceni are exact aceeaşi atitudine de politician nedreptăţit de „sistem", aşa cum a avut-o şi Adrian Năstase ori zecile de arestaţi şi condamnaţi din clasa politicii ori a mediului de afaceri: toţi sunt victime ale unor maşinaţiuni, ale unor persoane, ale unor sisteme. Dar niciodată ale propriilor fapte.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro