Mergi la conţinutul principal

De ce dracu ţii cu mafia?

Şi-apoi ai înghiţit otrava, te-ai perindat năuc din serviciu în serviciu, apoi în şomaj ori într-o pensie mizeră, speriat mereu de grija zilei de mâine, fără să ştii că ai fi putut trăi mai bine. O, cât de bine ai fi putut trăi dacă nu ar fi fost cei care te-au jupuit fără să-ţi dai seama. Şapte piei au luat după tine!
Sau ţi-ai găsit un colţişor călduros fiindcă te-a ajutat unul de la partid. Ori chiar partidul unde ai intrat. Un salariu de 1.000 sau 1.500 de lei. Casă, poate şi maşină. Dar tot aşa. Cu rate-n bănci şi cu frica-n sân. Mereu speriat de ce va zice şeful, mereu speriat să nu-ţi pierzi jobul. Ai votat mereu cu ei, am înţeles. L-ai ascultat pe şeful ori pe ăia de la partid, i-ai ascultat mereu pe cei de la Antena 3 şi ai votat mereu aşa. "Trăim în România, şi asta ne ocupă tot timpul!" Ha, ha! Mereu! Şi, uite, mereu au fost ai tăi la putere, aici, la Brăila. Oraşul ăsta a fost mereu roşu. Roşu aprins. Când vedeai ce bani învârte Stancu, ai ştiut că e ceva necurat la mijloc, dar ţi-ai zis că ăsta-i mersul. Că, până la urmă, cine-n parte, parte-şi face.
Nu ştiu ce faci şi cine eşti. Poate un şomer, un funcţionar public, un vânzător, poate eşti poliţist sau asistent medical, consilier municipal, judeţean ori un bătrân pensionar. Poate eşti membru în organizaţia de tineret de la PSD ori ditamai vicepreşedintele de CJ aflat sub control judiciar. Poate eşti vreun student la Brâncoveanu ori la Ecologică sau un sergent angajat în MApN. Poate eşti ziarist, profesor sau procuror. Poate eşti membru PMP, PDL sau PNL. Nu are importanţă. Important, omule, este că acum ştii. Ai văzut clar unde este mafia, cumva a ajuns până lângă tine şi te-a murdărit. De furat, oricum te-a furat. I-ai văzut cum se duc la arest ori cum se ascund de lege. Hrebenciuc, Cocoş, Fenechiu, Năstase, Voiculescu, i-ai văzut pe toţi capii ăştia. O reţea transpartinică, dar cu miezul pe acolo, pe lângă tata socru. Nu trebuie să-ţi spun eu, nu trebuie să-ţi spună nimeni. Ştii că dacă le dai puterea totală se termină şi cu DNA, şi cu ANI, se termină cu toată lupta anticorupţie. Se termină şi cu speranţa că o să câştigi mai bine, se termină cu visul unei vieţi occidentale. Ca să poată dizolva DNA-ul, ca să poată da legile graţierii şi amnistiei care să-i scoată pe ai lor de după gratii, or să arunce ţara în braţele Rusiei. Or să sacrifice viaţa mea, a ta şi a copiilor noştri. Acum nu mai e doar o luptă pentru putere, nu mai e doar eterna politică mioritică de doi bani. Acum e care pe care. E libertatea unor mafioţi care au furat miliarde de euro de la noi toţi, în balanţă cu libertatea noastră, cu viaţa noastră. Iar tu, eu, noi va trebui să alegem între mafie şi justiţie. Între dreptate şi nedreptate. Între corupţie şi anticorupţie.
Iar dacă în continuare nu te-ai trezit, dacă nici acum nu ştii cu cine să votezi, dacă şi acum pui botul la ce zice şeful, partidul sau Antena 3, o să te întreb pe şleau: de ce dracu ţii cu mafia?

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro