Cum să te pregătești financiar pentru situațiile neprevăzute | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cum să te pregătești financiar pentru situațiile neprevăzute

Situațiile neplăcute pot apărea în orice moment, pe neașteptate, și pot avea un impact semnificativ asupra bunăstării financiare. Pierderea locului de muncă, o situație medicală sau orice alt moment de cumpănă apărut în familie, la un moment dat, îți pot afecta viața și crea o presiune financiară care ar putea fi evitată.

 

Iată cum te poți pregăti financiar pentru a trece mai ușor peste momentele dificile care vor apărea în viața ta.

 

Analizează-ți datoriile

 

Într-o situație de criză, plata datoriilor va fi covârșitoare, de aceea, este important să deții controlul finanțelor tale. Identifică și alege cele mai potrivite soluții pentru tine. Analizează frecvent starea împrumuturilor actuale și optează pentru o refinantare dacă este cazul.

 

Caută soluții de finanțare cu dobânzi avantajoase, dar care au incluse și asigurări sau diverse beneficii pentru situații de urgență.

 

Nu lăsa creditele să-ți transforme semnificativ viața. Bucură-te de banii pe care îi obții însă, înainte de a lua o decizie, asigură-te că îi vei putea returna ușor, fără a simți presiune, indiferent de situațiile care pot apărea.

 

Economisește lunar

 

Economisirea este un obicei care îți va oferi siguranță și stabilitate. Cu banii strânși, îți poți împlini mult mai repede visurile, ai posibilitatea să investești în educația ta, dar și să iei mai ușor decizii legate de carieră.

 

Independența financiară se obține în timp prin consecvență și prin adoptarea unor obiceiuri sustenabile și acțiuni simple, care nu îți vor afecta drastic stilul de viață. Stabilește o sumă fixă lunară pe care să o pui deoparte și nu renunța la acest obicei indiferent de tentațiile care vor apărea pe parcurs.

 

Încearcă să-ți satisfaci micile plăceri fără a renunța la banii economisiți. Acești bani pot fi avansul pentru viitoarea ta casă, mașină, vacanță sau orice altă nevoie majoră. Pentru dorințe mai ample, apelează la un credit de nevoi personale, cu condiții de acordare avantajoase.

 

Analizează-ți atent modul de viață și vezi cum poți reduce anumite cheltuieli care nu sunt neapărat prioritare. Reevaluează termenii contractuali ai furnizorilor de servicii și negociază condiții mai bune, cumpără sustenabil și nu exagera cu bugetul de distracții.

 

Creează un fond de urgență

 

Crearea unui fond de urgență este fundamentală pentru a trece mai ușor peste perioadele de criză. Acest fond ar trebui să fie separat de contul de economii și utilizat doar în cazul în care apar situații neașteptate. Ideal ar fi să ai un cont bancar cu o sumă care să poată acoperi cheltuielile curente pe o perioadă de minimum șase luni. Astfel vei putea trece mult mai ușor peste momentele dificile fără a avea presiunea banilor.

 

Investește în asigurări și prevenție

 

Sănătatea ta, dar și a familiei, trebuie să fie prioritară în orice acțiune și investiție. Prevenția te ajută să eviți situații grave, de aceea, cheltuielile pentru investigațiile de sănătate frecvente nu trebuie eliminate din buget în niciun context. Investiția într-o asigurare de sănătate nu trebuie considerată o cheltuială, ci o formă de economisire.

 

Dincolo de asigurarea de bază de sănătate, pentru a-ți protejezi întreaga familie, mai ales atunci când ai copii, poți lua în considerare o asigurare de viață. Asigurările și pensiile private îți oferă garanția că familia ta va fi pregătită pentru evenimente neplăcute.

 

Pregătește-te din timp și alege-ți partenerii potriviți pentru a putea trece mult mai ușor peste orice situație neprevăzută.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro