Mergi la conţinutul principal

Cu deszăpezirea stăm bine. Acum

M-ar surprinde sincer şi plăcut ca lucrurile să rămână aşa şi la prima zăpadă serioasă, iar la primăvară, când vom trage linie, să concluzionăm cu toţii că nimic nu ne-a mai luat prin surprindere de data aceasta, că pe străzile municipiului s-a putut circula fără probleme deosebite şi că pe drumurile din judeţ s-a acţionat ca la carte. Doar că placa asta cu pregătirea a fost pusă la fiecare început de sezon rece. În teorie, totul suna perfect. Practica, însă, ne-a omorât de fiecare dată. De ce ar fi altfel iarna asta?
Sunt două motive pentru care operaţiunea de deszăpezire s-ar putea însă să reuşească de această dată. Unul din ele ar ţine doar de noroc - şi al nostru, şi al autorităţilor -, şi anume ca natura să fie blândă cu noi la iarnă. Celălalt motiv, de altfel cel mai important, constă în faptul că la vară sunt alegerile locale. Şi, cum ultima impresie contează cel mai mult, iar nemulţumirile din trecut se cam şterg cu buretele din memoria electoratului, autorităţile locale s-ar putea ca, de data aceasta, să se agite cum n-au mai făcut-o în ultimii trei ani. Este posibil ca anul electoral 2016 să ne salveze, în această iarnă, de nămeţii de zăpadă cu care brăilenii s-au cam obişnuit în ultima vreme.
Iar asta ar demonstra că, de fapt, se poate, dacă într-adevăr se doreşte. Că lucrurile pot avea o derulare firească iarna, din punct de vedere al deszăpezirii, indiferent de cantitatea de precipitaţii căzută, dacă autorităţile îşi dau cu adevărat silinţa. Că, atunci când există un interes şi nu doar se mimează că se face treabă, se poate circula şi la Brăila civilizat, aşa cum se întâmplă în fiecare an în alte oraşe. Dar o eventuală reuşită a operaţiunii de deszăpezire în iarna care bate la uşă n-ar trebui să constituie o bilă albă pentru autorităţile locale, ci una cât se poate de neagră. Pentru că ar dovedi că, în ultimii ani, nu natura a fost prea aspră, nu capacitatea de acţiune a fost prea mică, nu competenţa a fost redusă, ci că pur şi simplu indiferenţa şi bătaia de joc au fost prea mari. Iar aşa ceva n-ar trebui iertat şi nici şters cu buretele.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu