Ciocoii unui sat fără câini | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ciocoii unui sat fără câini

Între timp, ciobanii s-au răsculat şi au coborât din creierii munţilor ca să clarifice lucrurile la Bucureşti, iar prevederile Legii Vânătorii sunt puse pe bară de Guvern până anul viitor, la sfârşitul lunii aprilie, când parlamentarii ar trebui să rupă pactul făcut cu breasla ciocoismului vânătoresc.
Dincolo de aceste aspecte, câteva întrebări îşi caută încă răspunsul.
Cum se pot traduce evenimentele din ultimele zile, ce au trezit din letargie păstorii din toată ţara şi i-au pus pe gânduri pe câţiva dintre cei care emit legi bizare, dar se tem de proteste?
Cât de mari pot fi ororile vânătorii pe plaiurile mioritice, dacă oierii au colindat Bucureştiul în prag de sărbători, pentru a-şi apăra drepturile legitime, călcate în picioare de nişte politicieni care nu ştiu ce înseamnă un câine credincios?
Cel mai îngrozitor mi se pare faptul că, în viziunea celor care lansează astfel de idei ciudate, toţi câinii care depăşesc numărul prevăzut de controversata lege, ar trebui împuşcaţi. De către cine? De către stăpânii lângă care au trăit o viaţă sau de către vânătorii care s-au întors în primitivism, uitând că această activitate era socotită nobilă cândva?
În altă ordine de idei, eu, care nu am nicio legătură nici cu cloaca vânătorilor, nici cu oierii sau cu răfuiala dintre cele două clanuri, nu cred că vânatul a dat bir cu fugiţii de teama câinilor de la stâne, ci a dispărut din bătaia puştii speriat de zgomotul drujbelor, care intră în continuare nestingherite în toate zonele ţării.
În timp ce parlamentarii au invocat în susţinerea acestei legi "nemulţumirea maselor de vânători în continuă creştere" întrucât ciobanii şi câinii lor le sperie vânatul, eu cred că această castă privilegiată, încuscrită cu politica dâmboviţeană, calcă în picioare drepturile celor vânaţi de vânătorii unor vremuri incerte şi pune la zid o tradiţie de veacuri a poporului român.
De la o vreme, însă, devenim din ce în ce mai conştienţi de drepturile noastre şi ne cerem dreptatea în stradă, ca un efect COLECTIV.
De la o vreme, nu mai suportăm să fim călcaţi în picioare şi să fim "vânaţi" de masele de vânători în continuă creştere, care promovează legi ce nu au nicio legătură cu realitatea.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro