Mergi la conţinutul principal

Cine ia amenzi în Brăila? Cetăţeanul de bună credinţă!

Cu alte cuvinte, dacă o asociaţie de proprietari cu un preşedinte gospodar plăteşte un om ca să toaleteze gardul viu din jurul unui bloc trebuie să ceară autorizaţie. În caz contrar, amendă, tată! Nu merge aşa să facă fiecare ce vrea. Foarte bine! Aş putea fi de acord cu asta. Unde-i lege, nu-i tocmeală. Dar când ani de zile au zăcut pe domeniul public ditamai "hăniile", însemnând construcţii, terase, panouri, chioşcuri, fără niciun fel de autorizaţie sau depăşind cu mult suprafaţa pentru care aveau aprobare, şi nu s-a sesizat nimeni, asta ce-nseamnă? Câţi ani a durat până când, cât de cât, s-au eliberat trotuarele de maşinile scoase la vânzare de samsari? Muuulţi, tare! Dar când instituţii ale statului au funcţionat încălcând cele mai elementare norme pentru siguranţa la incendiu - vezi cazul Casei Tineretului - a primit cineva vreo amendă? Dar când instituţii ale statului încalcă legea de ani de zile deoarece nu au construit rampe pentru cetăţenii cu handicap a plătit cineva vreun leu? Şi lista este lungă vizavi de maniera în care se aplică legea: pentru unii mumă, pentru alţii ciumă.
Revenind la cazul de pe strada Ecoului, ce mesaj transmite el către cetăţenii acestei urbe? Păi, mai bine să nu te implici decât să rişti să te reclame vreun vecin care nu te are la inimă şi să vină nea Caşchetă să-ţi dea o amendă de nu te vezi. Pe de altă parte, câţi dintre cei care au fost amendaţi pentru nesimţirea de-a arunca gunoaiele la colţ de stradă şi care n-au catadicsit să plătească niciun leu, au efectuat muncă în folosul comunităţii? Niciunul, sunt gata să pun pariu. În altă ordine de idei, nu o dată primarul Aurel Simionescu a atras atenţia într-un fel sau altul cetăţenilor oraşului că trebuie să se implice în curăţenia oraşului, că trebuie să aibă grijă de spaţiile verzi din faţa casei sau a blocului, că nu trebuie să arunce gunoaie pe unde le vine, că nu trebuie să demonteze la propriu spaţiile de joacă pentru copii. Ce valoare mai poate avea un astfel de mesaj, corect de altfel, din partea primarului municipiului, indiferent cum s-ar numi, dacă Poliţia Locală dă amenzi din doi în doi şi de regulă oamenilor care au bun simţ, fără tupeu şi fără vreun "spate" pe undeva? Vorbe goale! În realitate, curăţenia şi educaţia civică trebuie să înceapă în Primărie, în CLM apoi să coboare în instituţiile din subordine pentru că, doamnelor şi domnilor funcţionari, directori, consilieri, viceprimari, primar, sunteţi voi în slujba cetăţeanului, nu invers. Ai înţeles, nea Caşchetă?

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro