La prima vedere, supărarea consilierului Georgescu ar putea părea justificată: "Stau şi mă întreb care este motivul pentru care la barieră scrie «Accesul interzis - Cu excepţia Consiliului Judeţean» şi, de fapt, membrii CJ nu au dreptul în această parcare, ci doar şefii din CJ, Prefectură şi Primăria Municipiului. Consider că ar fi o chestie de colegialitate, ca să nu spun altfel, ca măcar o dată pe lună, atunci când venim la această şedinţă, să nu trebuiască să ne ţigănim cu alţii din parcările laterale", se plânge el.
Şi totuşi, în cazul oricărei parcări amenajate pe lângă o clădire de birouri - cum este, de altfel, şi Palatul Administrativ - accesul este unul limitat, din simplul motiv al lipsei spaţiului. Evident, toată lumea care vine la birou cu maşina ar vrea să aibă şi un loc de parcare rezervat, numai că niciodată acestea nu sunt suficiente. Prin urmare, de regulă, în aceste parcări au acces doar cei din conducere - şi nici aceştia toţi, ci până la un anumit nivel, în funcţie de locurile existente în parcare.
În cazul unei instituţii publice, s-ar putea pune problema că, fiind amenajată cu bani de la buget, accesul ar trebui să fie permis tuturor. Dar nu aşa pune problema consilierul Georgescu. Nu, el vrea acces pentru el şi, poate, pentru colegii săi din consiliu. Nu şi pentru restul angajaţilor CJ, care ar avea acelaşi drept, nu şi pentru publicul care vine cu treabă la CJ, mai ales că parcarea a fost amenajată din fonduri publice. Adică or fi aprobat ei consilierii această investiţie, dar n-au adus bani de-acasă. Georgescu, de fapt, nu vrea "să se ţigănească" pentru un loc în parcarea amenajată în imediata apropiere a Palatului Administrativ, precum muritorii de rând, el vrea un loc în faţa scării, cum se zice. Şi asta deşi, după cum singur declară, are treabă acolo cam o dată pe lună.
Mersul cu maşina la serviciu e totuşi un moft - cel puţin în mai toate marile oraşe ale lumii cam aşa este tratat -, de aceea toate parcările din zonele centrale sunt cu plată, la tarife uriaşe, tocmai pentru a descuraja astfel de obiceiuri.
Nu zic că Gheorghe Bunea Stancu are neapărat dreptate sau că replica sa dată consilierului Georgescu ("Mâine, poimâine, poate aveţi pretenţia să vă dau şi o parte din biroul meu!") este una chiar potrivită, dar oricine poate avea pretenţia de a parca fix în faţa Palatului Administrativ, nu doar consilierii judeţeni. Cum spuneam, n-a adus nimeni bani de-acasă pentru a amenaja parcarea mult-râvnită.
Şi tocmai de aceea, pentru că vorbim de bani publici, problema parcării din faţa Palatului Administrativ poate fi rezolvată extrem de simplu, soluţia fiind una ce ţine nu doar de moralitate, ci şi (mai ales) de legalitate. De fapt, acolo ar trebui să aibă acces doar autoturismele deţinute direct de instituţiile în cauză: CJ, Primărie, Prefectură, plus instituţii din subordinea acestora. În niciun caz n-au ce căuta într-o parcare ca aceasta maşinile particulare, fie că vorbim de autoturismul consilierului Georgescu, fie că ne referim la bolizii şefimii, oricare ar fi ei. Acesta ar trebui să fie singurul criteriu de selecţie şi asta ar trebui să reclame de fapt consilierii, dacă pot vedea mai departe de propriul interes. Nu de alta, dar s-au cumpărat nişte autobuze noi, tot din bani publici, de ar trebui să le fie mai mare dragul să vină cu ele la serviciu!