Cel mai mare grup infracţional organizat | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cel mai mare grup infracţional organizat

 Este cel mai mare şi mai puternic grup infracţional organizat. Este Parlamentul României.

Aceasta este imaginea pe care şi-a creat-o singur forul care ar trebui să reprezinte, de fapt, populaţia şi care ar trebui să fie un exemplu pentru cetăţenii care l-au ales. Iar ultima dovadă în acest sens este respingerea cererii de urmărire penală a deputatului liberal Daniel Chiţoiu, fost ministru de finanţe în guvernarea USL. O cerere făcută de procurorul general al României, la solicitarea DNA, care îl acuză de abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat, prin iniţierea şi promovarea în guvern a unui proiect de ordonanţă de urgenţă "cu dedicaţie".
Culmea, deşi USL nu mai există, iar PNL este acum partid de opoziţie, cererea a fost respinsă mai ales prin votul deputaţilor actualei Puteri - PSD, UNPR, PC, UDMR - plus o grămadă de liberali. Deşi liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat că partidul a decis să voteze pentru aprobarea cererii de începere a urmăririi penale, votul unor liberali contrar "directivei" preşedintelui partidului ar putea fi - să zicem - de înţeles. Însă de ce a votat Puterea împotriva cercetării lui Chiţoiu? Probabil pentru că, din postura de şef al Guvernului în care s-a aflat Daniel Chiţoiu, Victor Ponta ar putea răspunde şi el penal, fiind cel care a pus semnătura finală pe ordonanţa de urgenţă în cauză. Nu trebuie neglijat nici faptul că, în cazul acesta, numărul celor care au votat pentru respingerea cererii de urmărire penală a fost mult mai mare decât în cazul deputatului PSD Vlad Cosma, semn că nu a fi la Putere sau în Opoziţie contează cu adevărat, ci cât de solidari se simt colegii de furt cu acuzatul.
Nu mai are rost să vorbim despre efectul unei asemenea decizii a Parlamentului în ceea ce priveşte raportul UE pe Justiţie sau în privinţa aderării României la Spaţiul Schengen, ori despre imaginea pe care şi-au format-o ori confirmat-o cancelariile occidentale despre Legislativul românesc şi despre România în general.
E clar însă că, din nou, o gaşcă de puşcăriabili a apărat un alt puşcăriabil. Deputaţii şi-au arogat din nou postura de magistraţi şi au decis ei, care sunt mai presus de orice, că deputatul Daniel Chiţoiu nu poate fi cercetat penal de DNA. Şi au făcut asta ascunzându-se sub pretextul votului secret, fără să-şi asume niciun fel de responsabilitate individuală. De aceea, puşcăriabilii nu pot fi nominalizaţi, dar se ştie numărul lor: 248, adică majoritatea deputaţilor, inclusiv cei care sunt acum şi miniştri.
Poate că, la un moment dat, Chiţoiu (aspect valabil şi în cazul deputatului Cosma ori al oricărui alt puşcăriabil cu imunitate) nu va mai fi deputat şi, dacă faptele nu i se prescriu, va putea fi cercetat şi judecat. Iar dacă se va dovedi că a fost şi vinovat, n-ar fi corect ca, pe lângă condamnatul principal, să mai fie aduşi în faţa justiţiei şi cei 248 de deputaţi complici, care pot fi acuzaţi măcar de favorizarea infractorului? N-ar fi mai cinstit ca măcar în privinţa asta, votul parlamentarilor să fie la vedere, nu secret, pentru a şti exact cine sunt complicii? Nu de alta, dar numai aşa ar putea fi destructurat cel mai mare şi periculos grup infracţional organizat pe care l-a cunoscut România.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro