Mergi la conţinutul principal

Cel mai bun guvern al României

În primul rând, tocmai pentru că nu este un guvern format din politicieni. În al doilea rând, Dacian Cioloş chiar este un profesionist, dar şi un om de o modestie şi de un bun simţ aproape de neînţeles. Apoi, este un guvern format din oameni pregătiţi şi calificaţi să ocupe acele funcţii, iar atunci când se dovedeşte că un ministru nu face faţă ori cinste postului, este schimbat fără prea mare tam-tam. Este un guvern care-şi recunoaşte greşelile şi încearcă să le rezolve imediat. Câţiva dintre miniştri sunt cu adevărat remarcabili, cum ar fi cel al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, sau cel al fondurilor Europene, Cristian Ghinea, oameni care pot reda speranţa unei naţii că o generaţie tânără chiar poate schimba un sistem încremenit de zeci şi zeci de ani în societatea şi mentalitatea acestui popor.
În al patrulea rând, se vede şi se simte că membrii acestui guvern acţionează în interesul populaţiei, nu în interesul lor personal ori al acoliţilor lor - pentru că, ce să vezi, n-au acoliţi, n-au grupuri de interese, n-au sponsori politici. Nu provin din partide, nu se supun acestora, nu le datoreză bani din campanie, n-au nicio obligaţie politică directă. Ceea ce le dă libertatea de a acţiona independent.
Şi în ultimul rând, dar cel mai important, este cel mai bun guvern pe care l-a avut România pentru că nu fură! Niciun membru al actualului guvern nu a venit aici să-şi umfle conturile, să facă şmenuri cu statul, să se îmbogăţească. Niciunul nu este implicat în niciun fel de scandal de acest gen (comparaţi cu guvernul Ponta, cam jumătate dintre membrii acestuia fiind deja condamnaţi ori judecaţi pentru corupţie). Se vede că n-au venit să fure, ci doar să muncească. Majoritatea şi-au lăsat joburi mult mai bine plătite „prin afară" (ceea ce pentru antenişti e un păcat de moarte, egal cu trădarea de ţară) ca să vină în acest guvern pentru a încerca o schimbare. Nu, se vede că n-au venit să-şi facă ei maţul gros, ci să încerce să îndrepte ţara asta secată de politicienii ultimilor 27 de ani spre o direcţie de dezvoltare normală. Nu ştiu cât vor reuşi din asta, în timpul scurt pe care îl au la dispoziţie, dar ei încearcă. Şi e clar că unii nu vor să reuşească.
Este cel mai bun guvern pe care l-a avut România din simplul motiv că tot spectrul politic îl critică. Şi asta ar trebui să dea de gândit. De ce le stă atât de mult în gât politicienilor Guvernul Cioloş? Simplu: cu cât mai mulţi oameni îşi vor da seama că tehnocraţii fac treabă mai bună decât politicienii, cu atât mai mult politicienii vor avea de pierdut. Nu vor ca un guvern nepolitic să performeze, pentru că lumea ar realiza că n-ar mai avea nevoie de politicieni. N-ar mai avea nevoie de penalii care au împânzit Parlamentul şi puşcăriile. Pentru că atunci oamenii ar cere doar guverne tehnocrate, iar ei, politicienii, ar pierde controlul asupra ţării, asupra votanţilor lor, asupra celor care îi votează şi îi trimit din nou la putere, chiar şi condamnaţi definitiv. Ce ar putea fi mai rău pentru ei?
Încă avem cel mai bun guvern al României. Unul pe care, probabil, foarte mulţi nici nu-l merită.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro