Mergi la conţinutul principal

Cea mai respectată regulă de circulaţie la Brăila

Credeam că s-au potolit, că au învăţat ceva din păţaniile altor colegi, că s-au mai schimbat nişte mentalităţi, că le-a mai venit mintea la cap. Şi credeam asta poate şi pentru că, de ani de zile, n-am dat niciodată motiv unui poliţist să mă oprească în trafic. Desigur, nu eram chiar atât de naiv încât să cred că nu mai există şi poliţişti corupţi, dar mă gândeam că aceştia sunt excepţiile, nu regula.
Au ţinut însă să mă contrazică poliţiştii rutieri de la Brăila. Şi nu doi-trei dintre ei, ci aproape întreg Biroul Poliţiei Ruriere! 21 de poliţişti! La Brăila, şpaga nu era excepţia, devenise regula. Vorba şoferului prins cu 200 de km/oră şi care a scăpat dând o mită de 200 de lei, citat de poliţistul Marius Bunea (nepotul condamnatului Gheorghe Bunea Stancu): "Problema este că nu dau numai de tine, dau şi de alţii". Sau, mai bine zis, de aproape toţi ceilalţi poliţişti din trafic.
Nu, de fapt problema este cu totul alta: că tocmai vitezomanii, inconştienţii, teribiliştii, şmecherii, tupeiştii şi rudele şefilor poliţiştilor erau cei care scăpau de sancţiuni. Adică exact cei care constituie adevăratul pericol mortal pe şosele: cei care n-au respect faţă de reguli, faţă de lege, faţă de oamenii legii (cu aşa oameni ai legii, nici nu-i de mirare) şi faţă de viaţa altora. Cei care, opriţi pentru că circulau cu 200 km/h în oraş (viteză care te lasă automat fără permis chiar şi pe autostradă), dădeau o şpagă de 200 de lei şi plecau mai departe, de sub nasul poliţiştilor, tot cu 200 km/h - aşa este, domnul "Brăila cincizeci ALB"?. Pentru că-şi permiteau, pentru că erau "băieţi de treabă", vorba poliţistului Bunea. Câţi asemenea "băieţi de treabă" şi-au făcut şi îşi fac de cap pe şoselele brăilene? Câţi dintre cei care au scăpat de amenzi sau de suspendarea permisului au comis ulterior un accident de circulaţie? Chiar mă întrebam de ce sunt atât de dese accidentele de circulaţie la Brăila. Ei bine, răspunsul l-a dat Biroul de Poliţie Rutieră: pentru că iresponsabilitatea la volan nu era combătută, ci de-a dreptul încurajată, iar şpaga devenise cea mai respectată regulă de circulaţie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro