Mergi la conţinutul principal

Ce se face PSD că nu pricepe...

Din nefericire, lucrurile nu stau aşa, prin urmare mai toţi liderii PSD, în frunte cu premierul Victor Ponta, îşi permit să-şi facă numărul, să mintă, să-i plângă de milă unui condamnat şi să se facă în continuare că nu înţeleg de ce a primit Liviu Dragnea un an de închisoare cu suspendare în dosarul referendumului din 2012, pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu.
Nu, Liviu Dragnea nu a fost condamnat pentru că a făcut campanie electorală, nici pentru că a îndemnat lumea să iasă la vot, nici pentru că a vorbit la telefon, nici pentru că a vrut să-l demită pe Băsescu, aşa cum încearcă Ponta&Co să ne prostească pe toţi. Iar condamnarea lui Dragnea nu înseamnă nici că a vota devine un lucru rău, nici că li se face teamă oamenilor să iasă la vot, nici că nu va mai avea nimeni curaj să facă o campanie electorală.
Condamnarea lotului Dragnea - pentru că vicele PSD nu a fost singurul condamnat - înseamnă că la orice gen de scrutin trebuie respectată legea. Condamnările s-au dat pentru cu totul altceva decât se plâng mai-marii PSD. S-au dat pentru forţarea oamenilor să iasă la vot, pentru stimularea materială a alegătorilor, pentru voturile multiple, pentru falsificarea listelor cu cei care au votat, pentru urna mobilă umplută cu voturi inexistente, pentru campanie electorală în ziua votului, pentru impunerea, prin orice mijloace, a realizării unui prag electoral de peste 50%, care să permită demiterea fostului preşedinte. Ceea ce, dragi pesedei, este cu totul şi cu totul altceva! Nu vă mai prefaceţi că nu înţelegeţi şi nu vă mai plângeţi atâta de milă!
Condamnările în lotul Dragnea - care sper să fie cu executare la ultima instanţă - înseamnă că ar trebui să le fie teamă de vot doar celor care raportează prezenţă de peste 100% în sate uitate de lume, celor care organizează şi practică turismul electoral, celor care îi ameninţă sau îi cumpără pe oameni pentru a merge la vot, celor care falsifică semnături pe listele de prezenţă la urne, celor care votează în numele morţilor, celor care fură voturi cu urna mobilă. Pentru că toate acestea se întâmplă aproape la fiecare scrutin, dar s-au întâmplat mai ales la referendumul din 2012. La cum s-au desfăşurat atunci lucrurile, la ce fraudă s-a încercat atunci, pentru a se obţine prezenţa de peste 50% necesară demiterii fostului preşedinte, numărul şi cuantumul pedepselor sunt mult prea mici şi este greu de crezut că asemenea hoţii vor fi total stopate. Dar măcar reprezintă un semnal pentru cei care le practică.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro