Mergi la conţinutul principal

Ce NU trebuie făcut acum

Pe ei, pe politicienii pe care îi tot avem de 26 de ani încoace, pe cei care, într-un fel sau altul, au avut în mâini frâiele acestei ţări şi care au dus-o pe un drum dezastruos, în primul rând din punct de vedere moral.
Mesajul este clar şi trebuie să fie spus de atâtea ori şi cu atâta forţă, încât să ajungă să fie imprimat în mintea însetată de putere a actualei clase politice: chiar nu vă mai vrea nimeni! Aţi demonstrat de ce sunteţi în stare, indiferent cum vă numiţi, de la ce partid politic sunteţi ori de ceea ce spuneţi voi în spaţiul public. Aţi demonstrat că sunteţi fie corupţi, fie incompetenţi, fie imorali, fie fără valoare. Este momentul unei noi generaţii, al unei noi gândiri, al unei noi abordări, al unor noi repere, al unor noi oameni. Al unor oameni care s-au săturat de sistemul pe care actuala clasă politică l-a implementat, crescut şi susţinut în toţi aceşti ani şi care s-a înrădăcinat până în cele mai intime cotloane ale societăţii româneşti.
Gata, e timpul pentru oameni noi! - un mesaj pe care Klaus Iohannis pare că l-a înţeles, anunţând că, în desemnarea noului premier va consulta şi societatea civilă, dar şi pe tinerii din stradă, nu doar partidele.
Însă un singur lucru NU trebuie să se întâmple acum: alegerile anticipate (îmi place să cred că varianta aceea anarhistă cu „dizolvarea parlamentului" este doar o lozincă născută dintr-un teribilism inerent). Şi asta în primul rând pentru că nu este timp pentru găsirea, promovarea şi cunoaşterea oamenilor pe care ţara chiar şi-i doreşte. Nu există timp pentru formarea de partide noi. N-ar exista timp nici măcar pentru partidele actuale, şi de care lumea nici nu mai vrea să audă, să-şi pună pe liste oameni noi, să încerce să schimbe ceva. Ne vom trezi peste 2-3 luni că ni se pun în faţă fie aceiaşi indivizi de ale căror figuri i s-a acrit unei ţări întregi, fie nişte incompetenţi care nu s-au remarcat decât prin a le căra geanta ori a le încăzi paturile actualilor lideri. Şi iar ne vom plânge că nu avem pe cine să votăm, dar se vor găsi milioane care să facă asta pentru noi. Şi chiar se va alege praful de toată această mişcare populară.
În al doilea rând, ideea alegerilor anticipate trebuie din start respinsă pentru că este dorită deja de un partid politic care visează, din nou, la Putere: PNL. Din moment ce susţin această soluţie, înseamnă că le convine, că aşa le sunt planurile, că aşa le ies socotelile. Iar ceea ce le convine lor, nu trebuie să ne convină nouă. Tocmai asta trebuie să fie esenţa: să fie puşi în faţa unor lucruri care nu le convin deloc, dar pe care vor fi obligaţi să le respecte. Să nu le mai iasă socotelile. Nici PSD-ului, nici PNL-ului, nici UDMR-ului, nici alor ALDE, nici UNPR-ului, nici PMP-ului. De data aceasta, trebuie să iasă socotelile ţării.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu