Mergi la conţinutul principal

Ce-i face fraţi pe Băsescu, Ponta şi Tăriceanu?

Traian Băsescu a fost, este şi va rămâne un om politic redutabil. Dar în privinţa ultimelor sale poziţii cu privire la activitatea DNA, o dă tot mai des şi mai rău de gard. În această privinţă, Băsescu nu este departe de Victor Ponta ori de Voiculescu. Cum ajung ei, politicienii, fraţi în cuget şi-n simţiri când aud zornăit de cătuşe la urechi!
Băsescu tratează relaţia cu DNA strict din perspectiva sa personală, nicidecum din cea a unui fost preşedinte, fără de care Justiţia n-ar fi căpătat independenţa şi curajul de azi în lupta împotriva corupţiei şi a corupţilor. E strict perspectiva sa (şi/sau a Elenei Udrea). Şi e chiar ciudat ca tocmai el să vorbească despre introducerea unui control asupra magistraţilor, pentru a mai domoli DNA, şi despre România ca fiind un stat mafiot, „DNA şi SRI fiind scăpate de orice control civil". Băsescu a ajuns să se încurajeze şi să se susţină reciproc cu Tăriceanu, asupra căruia fostul preşedinte a lansat deja şi un verdict de nevinovăţie în dosarul „Vântu - Bogdan Olteanu - Liviu Mihaiu".
Cred că, de fapt, ce a vrut să spună Băsescu despre scăparea de orice control civil a DNA şi SRI se poate traduce altfel: scăparea de orice control politic. Pentru că asta pare să-i apese pe toţi politicienii, de la Ponta la Băsescu şi de la Voiculescu la Tăriceanu: DNA şi SRI chiar nu mai par a fi controlate politic. Şi pare că, datorită acestui fapt, sunt din ce în ce mai eficiente.
Şi iarăşi nu înţeleg această isterie împotriva SRI, privit tot mai des de către politiceni, evident, ca un nou duşman al ţării. Totuşi, e vorba despre Serviciul ROMÂN de Informaţii, nu american, nu ungar, nu rus. Or' mie mi se pare că Serviciul Român de Informaţii chiar lucrează în interesul românilor şi al României. Aaa, că nu le face pe plac politicienilor, asta da, e adevărat, dar chiar nu înţeleg ce altceva a făcut (sau nu a făcut) SRI ca să merite un asemenea calificativ de duşman al poporului.
Da, cu cât îi văd mai mult pe politicieni agitându-se şi făcând spume la gură împotriva DNA şi SRI, ajutaţi de antenişti, cu atât mai mult cred că poporul poate sta mai liniştit: se face dreptate şi în ţara asta.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro