Mergi la conţinutul principal

Ce ascunde cazul Şova?

Două poziţii extrem de importante, dată fiind necesitatea României de a-şi dezvolta infrastructura de transport, mai ales în ceea ce priveşte reţeaua de autostrăzi. În această postură, s-a făcut remarcat în special prin a nu face nimic, în afară de a promite că va dormi în cort pentru a supraveghea şi grăbi lucrările la ipotetica autostradă Comarnic - Braşov, pe care promitea, împreună cu Ponta, că o va termina până la alegerile din 2016 şi în privinţa căreia nu s-a demarat ceva concret nici măcar în ziua de azi.
Profesional, Şova a activat, înainte de a fi ministru în guvernul Ponta, ca avocat, la propriul cabinet de avocatură. O meserie pe care o practică şi mama sa vitregă, dar pe care a exercitat-o şi Ponta, sub titulatura casei de avocatură a lui Dan Şova.
Anul trecut, Şova, care este şi senator PSD, a devenit suspect şi apoi acuzat într-un dosar de corupţie, instrumentat de DNA. Până acum însă, Şova s-a bucurat de protecţia Senatului, una cu totul specială, coordonată de chiar preşedintele acestei instituţii, „liberalul" Călin Popescu Tăriceanu.
N-ar fi singurul parlamentar cu superimunitate, n-ar fi singurul acuzat susţinut pe faţă de Parlament, dar parcă nimeni altcineva nu s-a bucurat de atâta sprijin din partea lui Tăriceanu şi Ponta, precum Dan Şova. Că Tăriceanu s-a transformat într-un fel de codoş al penalilor din parlament, asta e clar. Pare că rolul funcţiei pe care o deţine este chiar acesta: de a ataca Justiţia cu fiecare ocazie şi de a le ţine palma puşcăriabililor. Dar parcă niciodată nu s-a zbătut cineva atât de mult pentru protejarea unui acuzat din parlament. S-a ajuns chiar până la Curtea Constituţională cu cazul Şova, caz care a devenit de notorietate şi la Bruxelles, şi la Washington.
Şi totuşi, Tăriceanu şi Ponta continuă să-l susţină dincolo de orice limită a penibilului şi a bunului simţ. Mai mult, premierul consideră acum că o cerere de arestare preventivă a lui Şova este „doar un gest politic", pentru că acesta nici nu a fost trimis în judecată. Ce legătură are una cu alta? Arestarea preventivă e una, judecarea dosarului este cu totul alta.
De ce se consumă atâta energie în asigurarea protecţiei lui Şova? Bun, rolul lui Tăriceanu este acela de a lucra pentru Ponta, dar premierul de ce se zbate atât? Ponta a devenit avocatul lui Şova, cam la fel cum Băsescu s-a transformat în avocatul înfocat al Elenei Udrea. Ce ar avea de spus Şova despre Ponta, de se agită premierul atât de mult? Probabil vom afla, la un moment dat, aşa cum vom afla şi ce-l mână în lupta cu justiţia pe Băsescu, dar la fel de probabil asta se va întâmpla mult prea târziu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu