Mergi la conţinutul principal

Ce am vrut şi ce ni s-a dat de ales!

Ieri însă, mi-am dat seama că n-au auzit şi nu au înţeles nimic. Ieri, mi-a fost clar că am redevenit un număr. O cifră oarecare dintr-un tabel lung, ce cuprinde cam 180.000 de numere, câte unul pentru fiecare cetăţean cu drept de vot al municipiului.
Şi spun asta pentru că, ieri, am citit listele depuse de partide pentru Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Municipal. Ce am găsit? În mare, aceleaşi zeci de nume pe care le tot citesc de ani de zile, consilieri care au dovedit cu vârf şi îndesat, mandat după mandat, de ce-s capabili. Brăila arată aşa şi "datorită" lor! Pe ici, pe colo, nume noi - nişte iluştri necunoscuţi, nume care nu-mi spun nimic, sau dacă îmi spun, e clar în defavoarea lor. Şi trei independenţi. Doar trei, unul în CJ, doi în CLM. Mi-ar fi plăcut să văd mai mulţi. Căci, mai mulţi ar fi reprezentat o provocare şi pentru electorat, dar, mai ales, pentru partide, care, iată, încă o dată au dat dovadă că nu-s capabile de o reformă adevărată şi că indiferent ce solicită strada, nu pot renunţa la vechile practici şi metehne. Nu intru aici în amănunte, vom lua, în campanie, listă cu listă, şi o vom analiza. Cu boldul! Fiţi siguri, campania lor electorală va coincide cu campania noastră: "Cu listele curate!". Avem timp până pe 5 iunie!
Nici lista cu cei 13 înscrişi în cursa pentru primărie nu arată prea diferit de cele ale consilierilor. Avem 13 nume: Cătălin Boboc, Cristian Techiu, Dan Păun, Gheorghe Chiru, Ion Marian, Marian Dragomir, Mariana Bâtcă, Marioara Nistor, Nicuşor Cîrîc, Silviu Petrea, Simona Drăghincescu, Adrian Râureanu, Viorel Botea, cele mai multe arhicunoscute brăilenilor, cu bune, dar, mai ales, cu rele. Aproape toate din garda veche a politicii locale, care, să-mi fie cu iertare, au avut suficient timp să demonstreze ce pot. Acum toţi promit că vor veni cu o nouă abordare. Mă îndoiesc, dar asta e, unul dintre cei 13, vrem, nu vrem, ne va fi primar pentru cel puţin 4 ani. Ce-am vrut şi ce ni s-a dat de ales!
Mă uit la liste şi iar mă uit, şi mă întreb: oare care dintre toţi candidaţii aceştia seamănă cel mai mult cu omul acela curat, decent, responsabil, smerit, competent, capabil să lucreze pentru comunitate nu pentru clică, adică omul acela cerut de "vocea străzii"?
Vă las pe voi să răspundeţi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro