Mergi la conţinutul principal

Candidatul ideal la preşedinţia CJ

Faptul că după doar un an, mai exact în 2016, brăilenii vor fi aşteptaţi din nou la urne, de această dată pentru a-şi alege şefii administraţiei publice locale pentru un mandat de 4 ani, constituie o oportunitate de a experimenta altfel de candidaţi la preşedinţia CJ. Se ştie, în 16 noiembrie majoritatea românilor a votat un preşedinte altfel. Mai mult, să ne aducem aminte că la alegerile din iunie 2012, un ecologist pe care nu l-a văzut nimeni la ochi a obţinut o mulţime de voturi de la brăilenii care nu-l voiau nici pe Stancu, nici pe Diacomatu. Ce înseamnă asta: un mesaj că brăilenii ar vota un independent veritabil sau un politician altfel. Ei bine, în 2015, PSD şi PNL au posibilitatea de a testa această teorie. Habar n-am pe cine va propune PSD drept candidat. Pot să sper doar că nu va fi un politician expirat, plin de el, miştocar şi cu acelaşi limbaj de lemn de care sunt pline televiziunile. La fel, habar n-am ce candidat va rezulta din negocierile, certurile sau mahalagismele din spatele uşilor închise ale marelui şi noului PNL Brăila. Pot însă să-mi exprim o părere: PNL ar putea să susţină candidatura consilierului independent Marian Căpăţână la preşedinţia CJ. Ce i s-ar putea reproşa lui Marian Căpăţână? Din punctul meu de vedere a avut o atitudine decentă şi corectă în interiorul CJ, nu s-a îmbogăţit făcând afaceri cu statul, nu este un temperament conflictual. Sigur, asta în ipoteza în care Marian Căpăţână ar fi de acord cu o astfel de candidatură. Ideea este că susţinerea unor asemenea oameni ar da un semnal că politicienii au priceput, dar mai ales ţin cont de mesajul românilor transmis, fără echivoc, pe 16 noiembrie.
Din păcate, parcă-l văd pe Cătălin Boboc în rolul de candidat la preşedinţia CJ. Deja din discursul public, pare că se încălzeşte pentru viitoarea confruntare. Sincer, eu mă aşteptam să-l văd pe Boboc ţinând stindardul sus în campania electorală pentru prezidenţiale. Mă aşteptam să-l văd împreună cu Alexandru Nazare în fruntea Alianţei Creştin Liberale, strângând semnături pentru un referendum de demitere a lui Stancu din fruntea CJ. Când colo, nici Boboc şi nici Nazare nu s-au îngrămădit să iniţieze o asemenea campanie. Atunci avea o semnificaţie reală lupta împotriva lui Stancu, nu acum, după ce a primit "definitiva" de la Înalta Curte şi Prefectura l-a revocat din funcţie, nu acum, după ce Iohannis a câştigat prezidenţialele.
Ştiţi cum vine asta? Vine cam aşa: ne confruntăm când ne vine nouă bine...Apropo de confruntări, de când n-am mai văzut o dezbatere televizată între doi candidaţi la alegerile locale? Vă spun eu: din 2004. Vă mai aduceţi aminte de Daniela Văsioiu? Ce vremuri...Păi, Daniela Văsioiu faţă de ce-a produs clasa politică brăileană în ultimii 10 ani este la distanţă mare. Aci se scuipă, aci se pupă, pendulează de la un partid la altul, se sapă unii pe alţii în propriul partid, de zici că sunt duşmani de moarte, dar dacă-i pui să se confrunte, în direct, fug ca potârnichile în toate direcţiile. Jalnic!
Concluzionând, Brăila, la fel ca toată ţara, are nevoie de politicieni proaspeţi, iar prospeţimea nu vine nici din CV, nici din vârstă, ci din atitudine, limbaj public, bun simţ, corectitudine şi nu în ultimul rând, profesionalism.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro