Mergi la conţinutul principal

Ca de la penal la penal, amical

Justiţia aia pe care Udrea o iubea atât de mult când era la Putere şi când candida la preşedinţie, acum nici un an de zile, înainte de a deveni acuzată de corupţie. Justiţia aia care, mai nou, aduce deservicii României pentru că a „îndrăznit" să-l acuze pe Victor Ponta, devenit, brusc, la rândul său o victimă în ochii Elenei Udrea. Nu mai contează acum că, aşa cum recunoaşte, folosea acuzele la adresa lui Ponta în timpul campaniei electorale, „pentru că erau lucruri ştiute"... Acum procurorii aduc deservicii României pentru că acuzele la adresa premierului au devenit oficiale. Deci, nu premierul aduce deservicii României, rămânând în funcţie, ci DNA, pentru tupeul de a-l acuza pe Ponta cât timp acesta este în funcţie!
Brusc, pentru Udrea, din cel mai mare adversar şi cel mai mare rău pentru România, aşa cum era acum un an Ponta pentru candidata la preşedinţie, a devenit un camarad de suferinţă. Toţi devin prieteni, sunt solidari, toţi suferă unul pentru celălalt atunci când ajung să fie acuzaţi. Penalii între ei se simpatizează, se înţeleg, se protejează. Aşa a ajuns Elena Udrea să capete imunitate în faţa legii. Legea aia pe care o tot invoca şi pentru care lupta din postura de ministru sau de candidat la preşedinţie.
Cum am mai spus-o şi în cazul altor „puşcăriabili", Parlamentul nu era pus acum să aprobe arestarea Elenei Udrea, ci doar o cerere a procurorilor de a putea solicita la rândul lor, unei instanţe, eventuala arestare preventivă. O cerere pe care judecătorii o puteau aproba sau nu, aşa cum se întâmplă în cazul oricărui muritor din lumea asta, acuzat de şpăgi de milioane de euro ori pentru simplul furt al unei găini. Dar nu, penalii politici vor să fie - şi, iată, chiar sunt - mai presus de lege. Aşa vor ei, cică, să câştige încrederea populaţiei, aşa vor ei să aibă respectul celor care i-au trimis acolo. De fapt, îi doare în cot de asta. Îi interesează respectul celorlalţi penali din Parlament. Indiferent de partidul din care fac parte, indiferent de declaraţiile publice sforăitoare pe care le fac la tv, ei, penalii, se înţeleg şi se protejează reciproc. Spiritul lor de autoconservare este mai puternic decât orice lege. Mai ales legea bunului simţ.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro