Mergi la conţinutul principal

Când a devenit Unirea Principatelor Române Mica Unire?

De la o vreme, toată povestea măreaţă a românilor a căpătat alte dimensiuni. Istoria naţională a devenit din ce în ce mai mică, faptele înaintaşilor abia dacă mai acoperă câteva rânduri în manualele şcolare, Unirea Principatelor Române a devenit "mica unire".
Când a devenit Unirea Principatelor Române Mica Unire? Cine a etichetat istoria unui neam şi a măsurat importanţa acelor evenimente? Istoria a fost influenţată de domnitorul Alexandru Ioan Cuza printr-o mică unire? Să nu uităm că Domnul Unirii rămâne acela care a dat pământ ţăranilor, a introdus în ţară obligativitatea învăţământului primar şi a luptat împotriva corupţiei. Nu a fost o întâmplare oarecare şi nu suntem noi în măsură să clasificăm marile uniri sau să minimalizăm o pagină importantă din istoria neamului. Avem în continuare corupţii noştri, avem pământuri fără ţărani, avem învăţământ fără perspectivă şi idealuri din ce în ce mai mici. Trăim într-o ţară în care ne profanăm străbunii şi ne jucăm istoria la barbut, iar dintr-o mare unire facem una mică, mică, apoi ne prindem într-o horă şi mai mică, stropită cu fasole şi cârnaţi.
La 24 ianuarie, ziua Unirii Principatelor Române, şeful statului a făcut apel la clasa politică să renunţe la interese partinice pentru a sluji idealurile naţiunii, aşa cum au făcut şi înaintaşii, acum 156 de ani. "Clasa politică de astăzi trebuie să se ridice la înălţimea idealurilor pe care naţiunea le nutreşte. În spatele unităţii şi solidarităţii unei naţiuni trebuie să stea responsabilitatea fiecăruia dintre noi, dar mai cu seamă a clasei politice", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.
Alături de preşedinte, la "mica unire" s-au prins în horă oameni politici mici, care guvernează peste o populaţie din ce în ce mai mică, cu idealuri mici, mici, mici...

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro