Mergi la conţinutul principal

Când îl ai pe Dumnezeu ministru

"Ne-a ajutat Dumnezeu şi anul ăsta!", spunea toată lumea, inclusiv voci guvernamentale, conştiente că, la nivel oficial, contribuţia statului - prin Ministerul Agriculturii - era una minoră. A dat Domnu ca, an de an, producţia agricolă să fie uriaşă, iar ponderea acesteia în creşterea economică să fie semnificativă.
Numai că, vara aceasta, Dumnezeu şi-a cam luat concediu, iar Guvernul Ponta s-a văzut lipsit de aportul unuia dintre cei mai eficienţi "miniştri" ai săi, care fără bani a tot contribuit la dezvoltarea agriculturii româneşti. Abia acum, când seceta a început să facă prăpăd, ne-am amintit şi noi de sistemele de irigaţii nefuncţionale, de costul apei pentru irigat, de lipsa unei strategii şi a unei infrastructuri adecvate unei ţări care se bazează semnificativ pe agricultură. Acum, brusc, şi-a amintit şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, că trebuie să ne punem la punct sistemul naţional de irigaţii, pentru care ne trebuie 1 miliard de euro până în 2020 (de ce nu s-a fi gândit în 2012 la asta?), că fermierii n-au bani să solicite irigarea culturilor, că nu sunt suficiente fonduri pentru eventuale despăgubiri etc - probleme de care Doamne-Doamne ferise guvernul în ultimii ani. De aceea s-o fi gândit şi Biserica să-i pună pe enoriaşi la treabă şi să se roage, poate-poate îl înduplecă pe Dumnezeu să revină la "serviciu" şi să dea drumul la apa din cer - ceea ce a şi făcut vineri noapte, în mare parte a ţării - pentru că apa de la sol este "la pământ".
Va trebui însă să înţeleagă şi guvernul, oricare ar fi el, că a te baza doar pe Dumnezeu în problema agriculturii nu poate fi o strategie de stat şi că politici de genul "ce-o da Ăl de Sus", "cum o vrea Dumnezeu", "cu voia Domnului" şi "ajută-ne, Doamne!" nu pot merge la nesfârşit. Nu de alta, dar o avea şi Dumnezeu treburi mai importante decât să o tot facă pe ministrul în Cabinetul Ponta.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro