Convorbirile dintre Daniel Nicolae şi mama sa, Angela Nicolae, procuror şef la Parchetul General,sunt de-a dreptul groteşti şi reprezintă doar unul dintre capetele unei pânze de păianjen de ale cărei iţe sunt legaţi funcţionari publici, politicieni şi zeci de firme care au ca obiect de activitate comerţul şi alimentaţia publică. Şpăgi în bani şi în natură ung rotiţele unui angrenaj infernal, iar unul dintre rezultate este acesta: mâncare infestată ori alterată pe rafturile magazinelor din România. O dovadă a faptului că furatul ucide.
Cazul scos la lumină în aceste zile nu este însă singular. În urmă cu aproximativ doi ani, cotidianul "Obiectiv" prezenta un alt dosar, cel al directorului DSVSA Brăila, Gicu Drăgan, trimis în judecată pentru că nu i-a aplicat o amendă unui protejat al colegului său Viorel
Gheorghiţă, directorul DSVSA Galaţi. Ce mare lucru a făcut Gicu Drăgan, s-ar putea întreba lumea. A închis şi el ochii şi a iertat un cetăţean la plata unei amenzi. Da, un cetăţean care, printre altele, achiziţionase sute de tone de carne alterată, în stare de descompunere, pe care urma să o transforme în salamuri şi cârnaţi şi să o arunce pe piaţă. Otravă frumos ambalată, aromată cu condimente şi apetisant colorată.
Aşa cum arătam luni, Gicu Drăgan a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Fireşte, aşa cum se întâmplă deseori în România, Gicu Drăgan se află într-un binevenit concediu medical şi, în toţi aceşti ani în care s-a ferit să răspundă pentru faptele sale, nu s-a gândit o clipă să-şi dea demisia din funcţie. Eu aş fi tare curios ce medic i-a prescris concediu medical domnului Drăgan, fiindcă nu contenesc să mă mir cum de se îmbolnăvesc deodată toţi condamnaţii pentru fapte de corupţie. Ar fi de un amar umor dumnezeiesc să aflăm că domnul Drăgan suferă de vreo toxiinfecţie alimentară după ce a mâncat carne de pui cumpărată de la un supermarket din oraş.