Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ambasadorii Statelor Unite, Italiei si Germaniei in Sri Lanka au fost raniti

Ambasadorii american, italian si german in Sri Lanka au fost raniti marti, intr-o ofensiva a artileriei, condusa de rebelii tamili, desfasurati in estul insulei, a declarat ministrul pentru Drepturile Omului, Mahinda Samarasinghe, citat de AFP.
Ambasadorul Robert Blake si omologul sau italian Prio Mariani au fost raniti de fragmentele de obuz lansate asupra pistei de aterizare a bazei aeriene din Batticaloa, in momentul in care diplomatii coborau dintr-un elicopter militar, a precizat ministrul Samarasinghe.
Mariani a fost ranit la cap si a fost transporta la spital impreuna cu alte 11 persoane, a declarat directorul spitalului, Muruganathan Moorthy.
"Ambasadorii au suferit rani usoare", a declarat Samarasinghe, contactat telefonic. "Eu nu am fost ranit. Un obuz de mici dimensiuni a explodat nu departe de locul in care ne aflam", a adaugat el.
Un medic din cadrul spitalului din Batticaloa, principalul oras din estul tarii, a declarat ca diplomatul italian a suferit rani la cap. "Diplomatul are un corp strain in craniu", a explicat directorul spitalului, Muruganathan Moorthy. "Au fost spitalizate in total 11 persoane", a adaugat el.
Patru politisti, dintre care trei apartinind comandourilor Fortelor speciale din Sri Lanka, doi militari ai fortelor aeriene si un copil se numara printre raniti.
Potrivit oficialilor militari, patru obuze au fost lansate in zona in momentul aterizarii unui elicopter al misiunii diplomatice. Un avion stationat pe pista bazei militare aeriene din apropiere a fost distrus, a precizat purtatorul de cuvint al armatei, Prasad Samarasinghe.
Conform autoritatilor locale, grupul de diplomati urma sa se intilneasca cu autoritatile din regiune, pentru a discuta despre situatia din teritoriu, ca urmare a recentelor operatiuni ale armatei impotriva Tigrilor Tamili.
Rebelii separatisti si-a exprimat "regretele profunde", dupa ce au lansat ofensiva de artilerie. Tigrii Tamili au recunoscut ofensiva, insa au acuzat Guvernul ca nu i-a prevenit in legatura cu sosirea diplomatilor in regiune, la bordul a doua elicoptere militare.
Regiunea constituie scena unor violente confruntari intre trupele din Colombo si Tigrii Eliberarii Eelamului Tamil (TEET), care lupta pentru independenta regiunii de nord-est a tarii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii