Mergi la conţinutul principal

În puii mei... stricaţi!

Reţeaua de evaziune fiscală, de la care au pornit toate cercetările, cuprinde însă zeci de ferme de pui şi societăţi de procesare a cărnii, printre care alte nume cunoscute, gen Avicola Tărtăşeşti, Avicola Crevedia, Agroli Grup, Agrozootehnica Vedea, Avicola Mihăileşti, toate controlate de aceiaşi indivizi cercetaţi acum pentru o evaziune de 70 de milioane de euro!!! Şi asta numai în ultimii ani.
Odată cu declanşarea scandalului "Mafia arăbească a cărnii", cel mai probabil despre Avicola Călăraşi - şi nu numai - se va vorbi în curând la trecut. Mai ales pe fondul dezvăluirilor despre livrările de carne infestată cu salmonella ori de-a dreptul stricată şi despre puii ambalaţi, "gustaţi" şi călăriţi de şoareci şi şobolani. Cine a deschis un televizor zilele astea şi cine a citit un ziar a aflat ce ar fi putut mânca de la Avicola Călăraşi. Şi, sigur, i s-a cam tăiat pofta.
În cazul lotului de carne livrat Selgros, lanţul de magazine a depistat singur problemele şi a trimis toată marfa la Protan, pentru a fi distrusă. Asta pentru că vorbim de un retailer ce are un prestigiu de apărat, dar ce ne facem cu toate magazinaşele de pe la parter de blocuri şi din pieţe ori cu shaormeriile şi fast-food-urile de cartier? Şi-au permis ele să depisteze marfa cu probleme ori să fie la fel de tranşante cu carnea provenită de la Avicola Călăraşi ori de la alte ferme din lanţul evazionist?
Pentru că, dacă de la unul dintre cei mai mari producători de carne din ţară a fost posibil să plece pe circuitul consumului carne stricată reambalată ori pui infestaţi, şi asta sub ochii (ori mai degrabă cu complicitatea) autorităţilor sanitar-veterinare, ce să mai credem despre firmele mici, pe care nu le bagă nimeni în seamă?
Sau ce încredere mai poate avea cineva că acele produse stricate şi infestate nu au fost şi consumate? Din moment ce ele au plecat din fabrica din Călăraşi, aşa cum arată anchetatorii, e clar că cineva, undeva, cândva le-a şi mâncat. Să ne mai gândim ce fel de carne se găseşte în unele dintre preparatele pe care le cumpărăm şi consumăm poate zilnic? Mai bine nu, că devenim vegetarieni.
Cât despre asigurările certe date de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) cum că, la Brăila, "în ceea ce priveşte criteriile de siguranţă a produselor alimentare, nu s-a depistat prezenţa germenilor care pot genera toxiinfecţii alimentare" şi că totul e sigur şi frumos, să fim serioşi! Câtă încredere poate prezenta o instituţie al cărei director general a fost condamnat deja tocmai pentru că a favorizat un individ care voia să proceseze tone de carne alterată?

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro