La Brăila - şi nu numai, situaţiile de acest gen întâlnindu-se şi în alte judeţe din ţară - lucrurile nu sunt chiar aşa de tranşate şi tranşante. "Dar poate PNL-ul nu vrea să iasă de la guvernare la Brăila. Noi nu îi dăm afară. Deocamdată ne uităm, vedem ce se întâmplă. Pe mine mă interesează să am o majoritate care să îmi pună în aplicare strategia pe care am anunţat-o de foarte mult timp", declara, în urmă cu vreo 10 zile, Gheorghe Bunea Stancu, şeful pesediştilor brăileni. "Pentru noi lucrurile sunt foarte clare şi simple. Avem nişte oameni care ne reprezintă în administraţie şi o fac de câţiva ani de zile foarte bine, de vreme ce n-am primit reproşuri din partea cetăţenilor. Atunci, noi considerăm că aceşti oameni pot foarte bine să continue ceea ce au început", spunea zilele trecute, la rândul său, şeful liberalilor brăileni, Cătălin Boboc.
Nu contest, poate că asemenea "mini-înţelegeri" şi "mini-alianţe" locale nu trebuie neapărat desfiinţate, dar totuşi, vorbim despre faptul că PNL formează o majoritate prin care susţine şi pune în practică de fapt strategia lui Stancu, după cum declară chiar şeful CJ. Implicit, şi pe cea a primarului Simionescu. Peste nici 2 ani, când PNL ori alianţa PNL-PDL va avea un candidat la postul de primar şi la cel de şef al CJ, mesajul lor de campanie va fi "PSD nu a făcut nimic bun la Brăila, dar noi l-am susţinut" sau "PSD a făcut numai lucruri bune la Brăila, pentru că l-am ajutat noi, dar să nu votaţi candidaţii PSD"? Nu sună un pic caragialesc?
Problema Opoziţiei aflată la Putere trebuia tranşată de PNL în spiritul a ceea ce se întâmplă la nivel central. Şi asta pentru că, garantat, Stancu le va lua liberalilor cele două posturi de vice imediat cum va avea o majoritate confortabilă în CJ şi CLM formată cu PPDD şi alţi rătăciţi din "mini-parlamentele" locale.