Mergi la conţinutul principal

În loc de editorial

E imposibil să realizezi efortul depus de cadrele medicale în camerele de urgenţe. E revoltător să te gândeşti la cauzele care au produs această dramă şi la lipsa unor măsuri simple de prevenţie. E strigătoare la cer asocierea de o cruzime condamnabilă pe care o fac unii „oameni" între faptul că în club avea loc un concert de rock şi tragedia care s-a produs acolo.
Pe de altă parte, este lăudabilă solidaritatea de care au dat dovadă adevăraţii oameni, donând sânge, contribuind material, aprinzând o lumânare sau pur şi simplu reflectând la soarta celor care au decedat ori au fost răniţi acolo într-un mod atât de cumplit.
Este greu să vorbeşti despre toate acestea, dar sunt enorm de multe lucruri de spus. Dar nu astăzi. Azi încă este doliu naţional, iar cel mai firesc este să ne gândim la victimele acestei groaznice tragedii şi să spunem „Dumnezeu să-i ierte!". Va fi timp să analizăm şi să dezbatem tot ceea ce s-a întâmplat. Eventual să tragem şi concluzii. Să vorbim despre un întreg sistem statal defect, bolnav şi criminal. Să găsim şi vinovaţi. Deşi, în definitiv, cu toţii, ca naţie, suntem mai puţin sau mai mult vinovaţi pentru crearea şi menţinerea acestui sistem. Cât să ne mai ierte Dumnezeu?

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro