Nu strică să ne amintim câte ceva din "cariera" politică a acestui partid. La alegerile din 2004 a format o uniune cu PSD, care i-a adus pe alde Voiculescu şi ai săi în legislativul României. Imediat după alegeri a rupt alianţa cu PSD, trecând la guvernare, timp de aproape doi ani, alături de Alianţa Dreptate şi Adevăr, formată atunci din PNL şi PD, sub cabinetul lui Călin Popescu Tăriceanu (moment în care Traian Băsescu a vorbit despre "soluţia imorală"). La alegerile din 2004 a format din nou o alianţă cu PSD, a ajuns din nou în Parlament şi a făcut parte, timp de aproape un an, din coaliţia de guvernare formată din PDL şi PSD, sub primul cabinet condus de Emil Boc, din care făcea parte şi Victor Ponta.
În 2011 rupe din nou prietenia cu PSD, după ce au fost băgaţi în seamă prea mult de PNL, cu care formează Alianţa de Centru-Dreapta (ACD), primul pas al "măreţei" Uniuni Social-Liberale, care avea să preia guvernarea în urmă cu aproape doi ani. În decembrie 2012, sub umbrela USL, se trezeşte din nou în Parlament şi direct la guvernare. Ce altceva, în afară de numele pompos pe care şi l-a luat, a avut Partidul Conservator pentru a-l propulsa de 10 ani încoace în rândul partidelor care contează? Electorat? Oameni competenţi? Doctrină ireproşabilă? Răspunsul e simplu şi îl ştie oricine: Antenele.
În urmă cu doi ani, în ianuarie 2011, Crin Antonescu şi Daniel Constantin îşi dădeau mâna frăţeşte şi formau ACD. Evident, interesul PNL s-a îndreptat atunci tot spre Antenele lui Voiculescu - mai cinstit ar fi fost ca numele alianţei să fi fost Antenele de Centru-Dreapta, deşi e un nonsens logic (când au promovat Antenele politica de dreapta?).
Acum, lui Antonescu nu i se mai pare normal ca PC-ului şi lui Voiculescu să li se acorde atâta importanţă în cadrul USL. Acum, Crin Antonescu nu poate accepta ca Daniel Constantin să fie vicepremier şi să fie pe acelaşi nivel cu Klaus Iohannis. "Voi sunteţi o anexă a PSD, e în regulă, respectăm înainte convenţiile, ne facem că vă credem că sunteţi partid, vă zicem chiar Partid Conservator. Daniele, domn preşedinte Constantin, stai aici pe scaun, lângă noi, şi e în regulă. (...) Nu are nicio explicaţie ca PC să ofere şi el un vicepremier, aşa cum oferă PNL şi oferă PSD. Deschis o spun, asta ar însemna un soi de inflaţie, o devalorizare a funcţiei vicepremierului în acest Guvern şi nu se poate ca noul Guvern să debuteze prin intrarea în funcţia de vicepremier a lui Klaus Iohannis de mână cu Daniel Constantin. Nu ne cramponăm în a-i face vreun necaz lui Daniel Constantin, pentru că nu e treaba lui Daniel Constantin în viaţă să devină vicepremier, în Guvernul ăsta. În altul poate să devină premier când o fi, preşedinte, secretar general al ONU. Dar în acest Guvern, noi nu ne batem joc de funcţia de vicepremier". Şi nu că n-ar avea dreptate Crin Antonescu în ceea ce susţine, ba dimpotrivă. Dar nu putea să fi avut aceleaşi păreri şi în urmă cu doi ani, înainte să bată palma cu partidul condus de Daniel Constantin şi mai ales cu Antenele lui Voiculescu? Pentru că, dacă în 2004 şi în 2008 PC a ajuns în Parlament graţie PSD, de data aceasta PNL este cel care i-a băgat pe alde Voiculescu & Comp direct la Putere. Şi asta, culmea, tocmai acum, în contextul în care PNL se încălzeşte pentru o lungă perioadă de Opoziţie. Opoziţie la USD, "monstrul" politic la a cărui naştere a contribuit chiar Crin Antonescu.