Mergi la conţinutul principal

«Pisicuţul» blând zgârie rău

"Ideea asigurării unei finanţări adecvate pentru apărare, evocată de către preşedintele Klaus Iohannis, este extrem de corectă. Mă bucur că şi preşedintele Iohannis face din aceasta o prioritate absolută".
"Ultima dată când ne-am văzut aici cu reprezentanţii tuturor armelor era o atmosferă mult mai rece din toate punctele de vedere. Mă bucur că, azi, lucrurile sunt mult mai călduroase".
"Eu intenţionez - cred că şi preşedintele, dar nu pot vorbi în numele lui - să avem acea întrunire săptămânală între prim-ministru şi preşedinte, pentru că este extrem de utilă. Faptul că la o oră după, cum făceam cu Băsescu, nu îl văd la televizor pe Iohannis spunând exact invers ce îmi zisese în discuţia dintre noi doi e un alt lucru normal, bun şi util".
Sunt doar câteva dintre linguşelile premierului Victor Ponta la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. Nu zic, e bine că există această linişte interinstituţională, este ideal că preşedintele a impus această formă civilizată de colaborare între cele două palate, este îmbucurător faptul că Ponta nu mai face "şou" după fiecare ieşire de la Cotroceni despre cum nu s-a înţeles el cu preşedintele. Înţeleg că Iohannis a ales - şi bine a făcut - să se abţină de la a critica public - cel puţin deocamdată - activitatea guvernului. Dar Ponta profită de această stare de calm, dând impresia că este total în asentimentul preşedintelui, că urmează strict liniile trasate de acesta şi că, în definitiv, este autorul genial al unei guvernări extrem de reuşite.
Şi asta nu pentru că Iohannis nu este Băsescu, ci pentru că Opoziţia pare total absentă de pe scena politică. Preocupaţi de problemele interne şi de dorinţa de a prelua, din primăvară, Puterea, liberalii pare că au uitat cu totul de Ponta şi de a sa guvernare. Nu pare să fi deranjat pe nimeni, de exemplu, faptul că accizele se calculează de la 1 ianuarie la un curs de 4,74 de lei/euro. Nu a deranjat pe nimeni ordonanţa privind renunţarea la titlul de doctor. Nu a sărit nimănui în ochi planul guvernului ca în acest an să deschidă doar 15 kilometri noi de autostradă. Nu se mai spune nimic despre buget, nu se mai vorbeşte despre absorbţia fondurilor UE ori despre stoparea investiţiilor. Cu excepţia - pe blogul personal - a unei luări de poziţie a vicepreşedintelui PNL Cătălin Predoiu, aspirant la postul de viitor premier, Opoziţia pare ca inexistentă. S-a ajuns în situaţia în care Guvernul Ponta nu mai este deranjat aproape de nimeni, de parcă ar fi unul de uniune naţională.
Nu, nu este vorba de lipsa scandalului politic, ci de intrarea Opoziţiei în rolul său firesc. Nu de alta, dar de ce ar trebui să preia guvernarea din primăvară, din moment ce totul e bine şi frumos sub Ponta?

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro