Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziua internationala a familiei a fost sarbatorita cu mare bucurie la Braila

Zeci de copii si parinti s-au intilnit, ieri, la Centrul de Asistenta Maternala din str. Ana Aslan nr. 20 pentru a sarbatori Ziua Internationala a Familiei. Actiunea a fost organizata de Directia Genarala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) si i-a adus fata in fata pe copiii aflati in plasament la asistentii maternali profesionisti si pe parintii acestora. Pentru parinti, aceasta a fost o noua ocazie de a fi in preajma copiilor, mai ales ca masura plasamentului este una temporara, micutii urmind a fi reintegrati in familiile lor.
Specialistii din cadrul institutiei i-au consiliat pe cei prezenti in legatura cu modul in care trebuie sa-i creasca pe cei mici. "A fost o actiune foarte frumoasa. Am putut vorbi cu cei trei copii pe care-i am si care se afla acum in plasament. Ei au 4, 6 si 7 ani. Mai am de facut ceva la casa si apoi ii iau. Sotia nu a putut veni pentru ca avem treaba in gospodarie", a spus Petre Gologan, 40 de ani, din Filipesti. Micutii se afla de aproximativ doi ani in ingrijirea asistentilor maternali profesionisti. Cei prezenti au primit dulciuri si suc din partea reprezentantilor DGASPC.
Tot in cursul zilei de ieri au fost organizate intilniri intre familiile atestate sa adopte copii si cele care au adoptat deja micuti. Adultii au facut schimb de experienta, au inteles ca trebuie sa respecte dorinta copilului de a sti ce s-a intimplat cu parintii lui biologici. In discutiile cu copii trebuie folosite sintagme ca: "parintii care ti-au dat nastere" in loc de "parintii tai reali", "parintii tai au ales adoptia pentru ca nu au reusit sa aiba grija de tine" in loc de "te-au dat de linga ei sau nu te-au dorit". Alexandru Sculschi, director general al DGASPC, a precizat ca "familia este nucleul societatii. Aceasta condenseaza in ea atit calitatile, cit si defectele umane. In familie trebuie dezvoltate sentimentele profunde, grija pentru cel de aproape". La reuniune au fost prezente si trei mamici cu handicap care se afla in asistenta DGASPC care au copiii la asistentii maternali, scopul intilnirii fiind acela de a mentine legatura cu familia. Un eveniment inedit a fost si intilnirea adultilor cu handicap cu familiile lor, care au fost impresionate de progresele inregistrate de acestia. Este vorba despre beneficiarii aflati in Centrul de Zi pentru Persoanele Adulte cu Handicap.
Categorie articol: 

Comentarii