Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziua Armatei a fost serbata un pic altfel decit anii trecuti

Autoritatile militare si civile brailene au iesit, ieri, din nota obisnuita, organizind un ceremonial dedicat Zilei Armatei un pic mai diferit fata de cele din anii precedenti. Nici de data aceasta nu au lipsit insa slujba religioasa oficiata in Cimitirul Eroilor, discursurile autoritatilor si depunerile de coroane. Au fost prezenti primarul Constantin Cibu si prefectul Nicolae Mitroi, remarcindu-se lipsa presedintelui Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu. Acesta a fost suplinit, insa, de vicepresedintii Niculina Moisescu si Gheorghe Chiru. Au mai participat la ceremonie subprefectul Dumitru Popa, viceprimarul Daniela Vasioiu, deputatul Horia Vasioiu, colonelul Mihai Tofan, comandantul Garnizoanei, comandantii unitatilor militare brailene si sefii mai multor institutii. Pe linga toti acestia s-au aflat si citiva copii de la Scoala nr. 11 si Gradinita nr. 48 care, indrumati de invatatoarea Maria Sbarcea, respectiv educatoarele Marioara Baniopol, Felicia Anitoiu si Fincuta Petrov, au depus flori la capatiiul eroilor martiri. Dupa discursurile prefectului Nicolae Mitroi, generalului in rezerva Sandu Temistocle si colonelului Mihai Tofan, a urmat depunerea coroanelor si defilarea garzii de onoare.
Dupa ceremonialul din incinta cimitirului, pe platoul de la capatul strazii Sf. Constantin au defilat plutoane de militari ce au reprezentat fiecare unitate din Garnizoana noastra. Manifestarile s-au incheiat intr-o nota mai vesela, cu un recital al Muzicii Militare, sub bagheta maiorului Petrea Gogu, reprezentatie aplaudata la scena deschisa atit de oficialitati, cit si de brailenii adunati in numar mare pentru a asista la spectacolul oferit de militari.
Tot ieri, civilii au putut vedea, intre orele 10.00 si 12.00, citeva masini de lupta expuse pe platoul din fata cimitirului "Sf. Constantin". Incepind cu ora 12.00, preotul militar Leontin Cristian a oficiat, la capela "Sfintii Martiri Brincoveni", o slujba dedicata militarilor braileni reveniti, in urma cu citeva saptamini, din teatrul de operatii din Irak.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii