Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zilele Bibliotecii Judetene "Panait Istrati"

In perioada 19 - 21 octombrie se desfasoara Zilele Bibliotecii Judetene "Panait Istrati", care marcheaza implinirea a 125 de ani de la infiintarea bibliotecii la Braila. Cu aceasta ocazie vor fi lansate carti ale scriitorilor braileni si vor fi organizate activitati dedicate elevilor si tinerilor. Evenimentele se vor desfasura in sediul din Piata Poligon nr. 4.
Joi, de la ora 10.00, copiii se vor putea delecta cu vizionarea filmului "Dumbrava minunata", realizat dupa Mihail Sadoveanu.
De la ora 14.30, tot in Piata Poligon, va avea loc dezbaterea despre arta succesului intitulata "Biblioteca, spirit liber si viu", la care vor participa si elevi de la Liceul "Perpessicius". Tinerii vor avea ocazia sa discute despre cum pot avea succes cu un preot si un psiholog. In acelasi loc, de la ora 17.00, vor fi lansate doua volume, "Teatrul Maria Filotti. Premierele asa cum au fost, 1973 - 2003", de Ioan Munteanu, Editura "Ex Libris", si "Povestiri din alta lume - poeme", Editura "Edmunt", scrisa de actorul Dan Moldoveanu.
Vineri, de la ora 10.00, in ludoteca bibliotecii are loc actiunea "Fantezii de toamna - jocuri creative sustinute de elevi ai Scolii nr. 29, “Mihail Sadoveanu”". De la ora 17.00, in Holul mare al sediului din Piata Poligon, este planificata o seara lirica semnata Aurel Buricea. Poetul isi va lansa cel de-al 12-lea volum, care contine sonete, numit "Masca unui inger". Zilele Bibliotecii "Panait Istrati" se vor incheia simbata cu expozitia documentara "Perpessicius sau experienta admiratiei", eveniment care marcheaza 115 ani de la nasterea ilustrului critic si istoric literar brailean.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii