Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

World Harmony Run a trecut prin Braila

Stafeta World Harmony Run, formata din 20 de sportivi, la care s-au adaugat alti reprezentanti ai judetului nostru, atletii veterani Costel Creiteanu, Victor Ilie, Alexandru Moldoveanu si Dumitru Balica, dar si multiplii campioni nationali de juniori, Nadia Ilas, Marcelica Balaban, Daniel Gagiu, Ionut Mihalcea, Alexandru Anton precum si un fost atlet brailean care munceste in SUA, Vasilica Gherghisan a ajuns luni la Braila. Alergatorii au purtat torta pe strazile orasului Braila, iar la final aceasta i-a fost inminata oficialitatilor locale.
Pe 21 iulie, in jurul orei 17.30 stafeta Armoniei a sosit la hotelul Sport, iar marti dimineata, la ora 9.00 a plecat spre Buzau.
"Scopul acestei alergari este acela de a apropia oamenii din tari diferite din medii total diferite. Pentru ca daca putem sa alergam impreuna pentru prietenie si armonie atunci vom putea sa traim in prietenie si armonie. Si cu toate ca sintem de nationalitati diferite cu totii sintem o mare natiune globala. Este o mare placere sa aducem torta internationala si sa o lasam la Braila", a declarat austriacul Martin Leitner.
La festivitatea care a urmat dupa sosirea stafetei World Harmony Run au participat viceprimarul Doinita Ciocan, directoarea DSJ, Elisabeta Aron, Paunita Iuga si Corina Andronache referenti in cadrul DSJ.

Romania, a 20-a tara prin care a trecut stafeta Armoniei

Miscarea sportiva internationala World Harmony Run isi propune in fiecare an sa promoveze idealurile de prietenie, intelegere si armonie. Acest mesaj este transmis de fiecare data in peste 100 de tari si angreneaza peste 1 000 000 de alergatori de pe mapamond, care duc pe rind o torta asemanatoare cu cea olimpica.
Initiatorul acestei miscari sportive a fost Sri Chinmoy, (1931-2007), poet, atlet, artist si filozofcare si-a dedicat intreaga viata promovarii idealurilor de unitate si armonie in lume cu ajutorul sportului.
In viziunea sa sportul este unul dintre cele mai puternice instrumente pentru promovarea celor mai inalte valori morale ale omenirii.
Echipa internationala de alergatori a strabatut zilnic intre 70 si 160 de km, fiecaruia revenindu-i cite 10 km zilnic fiecare alergator avind sansa de a purta torta pe o anumita distanta, in functie de numarul de participanti.
Startul, in acest an s-a dat pe data de 27 martie la Roma si pina in prezent alergatorii au strabatut 20 tari: Italia, Elvetia, Franta, Malta, Belgia-Olanda-Luxemburg, Germania, Polonia, Islanda, Suedia, Finlanda, Rusia, Letonia, Estonia, Lituania, Belarus, Ucraina si Republica Moldova si Romania.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii