Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Weekend teatral

In fiecare vineri, ziarul nostru gazduieste aceasta rubrica in care toti
iubitorii de teatru vor putea afla amanunte despre productiile
teatrale sustinute la sfirsit de saptamina, oferite chiar de actori sau
regizori. Primul spectator care va cumpara un bilet la piesa in care
joaca actorul sau actrita prezentata va obtine o fotografie cu autograf.
In aceasta saptamina, in sala Mare a teatrului se va juca spectacolul "Amintiri din copilarie" dupa Ion Creanga, dramatizare realizata de Stefan Oprea si pusa in scena de regizorul craiovean Nicolae Poghirc. Se va juca vineri, de la ora 18.30, in avanpremiera, simbata de la 17.00, in premiera, si duminica, de la ora 11.00. Duminica seara, de la ora 18.30, se va juca spectacolul "Sosesc deseara" de Tudor Musatescu, regia Mihai Bisericanu.

"Acest spectacol si-a propus sa nu ignore reactiile copiilor"

- Cum ati ajuns sa montati "Amintiri din Copilarie"?
- Acest lucru s-a intimplat in urma cu sase ani, la Teatrul din Craiova, unde sint angajat. Intr-o discutie cu directorul teatrului, Mircea Cornisteanu, s-a nascut acest proiect. L-am montat acolo si se joaca de sase ani. Directorul meu a recomandat acest spectacol conducerii teatrului din Braila si in felul acesta, la sase ani dupa premiera craioveana, in doua zile vom avea si premiera braileana.
- Ati pastrat aceeasi maniera de a monta spectacolul?
- Aceeasi maniera. Este un spectacol pentru gradinite si invatamint primar, un spectacol pentru acest nivel de intelegere, facut in tusa groasa, care ilustreaza patru tablouri din Amintiri din copilarie: Pupaza din tei, La scaldat, La cirese si Cu uratul. E alta scenografie, Gheorghe Mosorescu, alta muzica - Cornel Cristei. Marturisesc, din punct de vedere calitativ, muzica si scenografia sint superioare celor anterioare, si datorita oamenilor, si datorita timpului scurs de la prima premiera.
- Care este cheia succesului acestui spectacol?
- Acest spectacol si-a propus sa nu ignore reactiile copiilor. Pina la aceasta categorie de virsta copilul reactioneaza si mi-am propus sa intru in rezonanta cu sala. Am transformat publicul in partener de joc. Este un spectacol interactiv, iar reactiile copiilor nu au fost ignorate, am incercat sa-i intuim.
- Cum ati ales distributia?
- Am facut un casting si am ales doua distributii. Nica este interpretat de Nela Uncrop, eleva la Liceul de Arta, si de Loredana Topciu, eleva la acelasi liceu. Doresc sa multumesc conducerii liceului de intelegerea de care a dat dovada. In rest sint actorii braileni, m-am inteles foarte bine cu ei, fara prea multe vorbe. Multumesc si conducerii pentru invitatia facuta si am convingerea ca si aici "Amintiri din copilarie" va avea un mare succes.
Categorie articol: 

Comentarii