Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Weekend teatral

In fiecare vineri, ziarul nostru gazduieste aceasta rubrica in care toti iubitorii de teatru vor putea afla amanunte despre productiile teatrale sustinute la sfirsit de saptamina, framintarile conducerii si proiectele de viitor ale institutiei. Informatiile sint oferite de directorul artistic al Teatrului "Maria Filotti", actrita Liliana Ghita. Spectatorii care vor merge la toate reprezentatiile beneficiaza de un discount la achizitionarea biletelor. In fiecare saptamina iubitorii de teatru pot cistiga si un bilet gratuit la o reprezentatie din saptamina urmatoare, raspunzind la o intrebare referitoare la spectacolele jucate in saptamina in care apare articolul. Intrebarea din aceasta saptamina este: "In ce alte spectacole ale teatrului brailean mai poate fi vazut actorul Marius Manole?". Raspunsurile sint valabile numai scrise pe talonul decupat din ziar si se trimit la Agentia Teatrului din Piata Traian, telefon: 613969.
Publicam mai jos un scurt interviu cu actrita Liliana Ghita ce are ca tema spectacolele jucate in acest weekend, "Plaja", "Moara cu noroc" si "Peatra din casa".

Dramaturgia daneza contemporana pe scena Teatrului "Maria Filotti" Braila

- Ce vom vedea pe scena teatrului in aceasta saptamina?
- Evenimentul indiscutabil al acestui sfirsit de saptamina este reluarea spectacolului "Plaja" de Peter Asmussen, in regia lui Radu Afrim. Spectacolul se inscrie in preocuparea permanenta a teatrului nostru de a promova dramaturgia contemporana europeana. Prozator si scenarist de film, dramaturgul danez Peter Asmussen vorbeste despre meandrele vietii de cuplu cu o infricosatoare stranietate prin insasi normalitatea ei. Criticii de teatru au inclus piesa "Plaja" in "dramaturgia tacerii". Distributia acestui spectacol cuprinde alaturi de actorii braileni Emilian Oprea, Mihaela Trofimov, Cornel Cimpoae si Liviu Pintileasa si pe Marius Manole de la Teatrul National " I. L. Caragiale " Bucuresti si Antoaneta Zaharia de la Teatrul Odeon Bucuresti. Decorul si costumele sint realizate de scenografa Alina Herescu cea care a gindit si realizat ambianta plastica a spectacolelor "Salonul nr. 6", "Drept ca o linie", "Woyzeck" si, mai nou, "Ultimul cimp". Un spectacol de teatru total care nu trebuie ratat.
- Si in aceasta saptamina se joaca "Moara cu noroc"?
- Duminica, 19 noiembrie, orele 11.00 si 18.00 vor fi doua reprezentatii cu ultima premiera a teatrului nostru, "Moara cu noroc", dupa Ioan Slavici. Eroii acestui remarcabil prozator, creionati fara cea mai mica partinire dupa metoda de mai tirziu a lui Rebreanu, sint egoisti, avari, indaratnici, dusmanosi si totodata iertatori si buni, adica acel amestec de bine si de rau ce se afla la oamenii adevarati, remarca George Calinescu. Personajele complexe, dar si dramatismul nuvelei a determinat-o pe regizoarea Anca Cismaru sa propuna un spectacol care se adreseaza nu numai publicului tinar.
- Teatrul este implicat si in Festivalul Sanselor Tale?
- Da. In cadrul Festivalului Sanselor Tale, aflat la cea de-a VII-a editie, teatrul nostru va prezenta simbata, 18 noiembrie, ora 15.30, la Sala Studio, spectacolul "Peatra din casa" de Vasile Alecsandri in regia lui Mircea Valentin, dedicat persoanelor de virsta a treia.
Consideram necesara permanentizarea grijii noastre fata de aceasta categorie de public prin programarea in viitor a unor spectacole la o ora accesibila posibilitatii de deplasare. De asemenea, ne gindim sa reluam ciclul de spectacole dezbatere in ideea de a revigora dialogul intre creator si spectator.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii