Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Week-end de neratat la Teatrul "Maria Filotti"

* sâmbătă, 9 noiembrie 2019, de la ora 18.00, la Sala Mare a Teatrului "Maria Filotti" se joacă spectacolul "BĂDĂRANII" de Carlo Goldoni, regia Petru Vutcărău, iar duminică, tot în Sala Mare - JOCUL de Dimitar Marinov Dimitrov, regia Dimitar Dimitrov

 

 

Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, de la ora 18.00, la Sala Mare a Teatrului "Maria Filotti" se joacă spectacolul "BĂDĂRANII" de Carlo Goldoni, regia Petru Vutcărău.

"Bădăranii", comedie clasică în trei acte, pusă prima dată în scenă în 1760 la Teatro San Luca cu ocazia Carnavalului de la Veneţia, cu o istorie remarcabilă în teatru, dar şi în cinematografie, text mereu actual, un veritabil eveniment social, cu caractere înfăţişate de Goldoni direct, aspru, fără convenţii stereotipe, fără improvizaţii cu alunecări în grotesc şi vulgaritate, în care măştile şi costumele de bâlci au fost înlocuite cu fizionomii. O capodoperă a dramaturgiei pusă în scenă la Teatrul "Maria Filotti" de reputatul regizor şi director al Teatrului Naţional Eugene Ionesco din Chişinău, Petru Vutcărău. Scenografia este semnată de Vladimir Turturică şi Elena Gheorghe, coregrafia aparţine lui Gelu şi Danei Baciu, iar distribuţia este formată din actori îndrăgiţi de publicul spectator: Dan Moldoveanu, Corina Georgiana Borş, Silviu Debu, Marcel Turcoianu, Cătălina Nedelea, Ramona Gîngă, Zane Jarcu, Monica Ivaşcu, Valentin Terente şi Adrian Ştefan.

Un spectacol în care trei bărbaţi îşi chinuiesc nevestele cu toanele lor şi fac pe supăraţii doar ca să arate ei cine-s stăpânii în casă. Doar că soţiile lor fac tot cum le taie capul şi la finalul piesei îi pun la punct pe bădăranii deveniţi mieluşei.

Duminică, 10 noiembrie, de la ora 18,00, tot în Sala Mare- JOCUL de Dimitar Marinov Dimitrov, regia Dimitar Dimitrov.

Teatrul "Maria Filotti" lansează noul proiect european, spectacolul "Jocul", în regia lui Dimitar Dimitrov, directorul Teatrului din Shumen, Bulgaria, cu o distribuţie exclusiv brăileană: Emilia Mocanu, Zane Jarcu, Adrian Ştefan, Daniela Antonescu.

Un spectacol despre ce se poate întâmpla atunci când personajele dintr-un joc de pe calculator intră în realitate şi un jucător pe calculator poate să schimbe istoria unui vechi regat.
Categorie articol: 

Comentarii