Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Week-end cu filme ruseşti la Brăila

Organizatorii Festivalului naţional de film rusesc Kino au reuşit să recupereze întârzierea de o zi cu care a debutat la Brăila caravana premierelor cinematografice, oferind publicului de la Casa Tineretului două proiecţii în seara de joi. Este vorba despre comedia anunţată în program, "Fiica din America" (1995), în regia lui Karen Şahnazarov, după care spectatorii, din păcate în număr destul de mic, au fost invitaţi să rămână în sală pentru a urmări filmul "Italianul" (2005), în regia lui Andrei Kravciuk. Drama, nominalizată la Oscar pentru cel mai bun film străin, ar fi trebuit să deschidă caravana premierelor la Brăila luni, zi în care Casa Tineretului nu a fost disponibilă. Subtitrarea în limba română a fost realizată în cadrul Concursului studenţesc de subtitrări Kino 2011, clasându-se pe locul I. Programul serii de vineri a cuprins proiecţia filmului Brigada artistică de agitaţie "Dă-n duşman" (2007), regizor Vitali Melnikov.
Sâmbătă, 6 august, spectatorii brăileni sunt invitaţi la o adevărată nuntă ruso-americano-evreiasco-ţigăneasco-japonezo-indiană, prezntată în comedia "Şîrli Mîrli" sau "Bucluc la indigo" (1995), regizor Vladimir Menşov. În program: dezvăluirea unor secrete de familie, întâlnirea a doi-trei (maximum cinci) fraţi, dispariţia şi apariţia unui diamant uriaş, urmăriri, dans, cântec, schimb de neveste, neutralizarea mafiei, mâncare de varză şi aperitive cu carne şi cireaşa de pe tort - o călătorie în grup în Canare şi acordarea titlului de mareşal. Duminică, ultima seară, este dedicată proiecţiei filmului Steaua (2002), regizor Nikolai Lebedev. Acţiunea filmului se petrece în anul 1944. Un grup de cercetaşi trece linia frontului pentru a verifica informaţiile existente privind poziţiile ocupate de duşmani. Treptat, cercetaşii se conving de faptul că inamicul se reorganizează pentru un contraatac decisiv. Comandantul grupului hotărăşte să pătrundă până la un nod feroviar unde, conform informaţiilor obţinute recent, se afla comandamentul.
Evenimentul face parte din cea mai prestigioasă manifestare culturală dedicată artei cinematografice ruseşti din România, Festivalul de film rusesc KinoÂ, organizat de Universitatea din Bucureşti (Catedra de filologie rusă şi Departamentul Servicii pentru Studenţi) şi Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România. Săptămâna premierelor ruseşti pe marele ecran din Brăila a avut drept coorganizatori Prefectura judeţului Brăila, Consiliul Judeţean, Primăria Municipiului, Casa Tineretului.
Categorie articol: 

Comentarii