Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Washingtonul considera utila vizita Hamas la Moscova

Statele Unite au calificat drept utila intilnirea de la Moscova a ministrului rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrorv, cu responsabilii Hamas, manifestindu-si satisfactia ca Rusia a amintit miscarii palestiniene cererile Cvartetului pentru Orientul Mijlociu, transmite AFP.
Intilnirea, fata de care Casa Alba nu a avut initial o atitudine pozitiva, "a servit obiectivului de a transmite mesajul" dorit miscarii integriste, a declarat un purtator de cuvint al Departamentului de Stat, Adam Ereli.
"Demersul a fost util, caci este important ca Hamasul sa primeasca un mesaj unitar din partea comunitatii internationale, care ii cere sa renunte la terorism, sa recunosca Israelul si sa accepte obligatiile si angajamentele luate de Autoritatea Palestiniana", a adaugat Ereli.
Cvartetul, din care fac parte Statele Unite, Rusia, ONU si UE, a cerut miscarii Hamas, la sfirsitul lunii ianuarie, sa recunoasca Israelul, sa renunte la atacurile impotriva Israelului si sa respecte acordurile incheiate intre Autoritatea Palestiniana si statul evreu.
La anuntul invitatiei adresate Hamas de a veni la Moscova, Statele Unite au cerut "explicatii" Rusiei, ulterior adoptind o atitudine mai putin severa.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii