Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Walter Veltroni a rupt oficial alianta cu partidul judecatorului anticoruptie Antonio Di Pietro

Principalul partid de stinga din Italia, Partidul Democrat condus de Walter Veltroni, a oficializat duminica seara, dupa luni de tensiuni, scindarea aliantei electorale cu formatiunea judecatorului anticoruptie Antonio Di Pietro, relateaza AFP.
"Alianta noastra s-a terminat. Ea a luat sfirsit in ziua cind el a renegat angajamentul de a forma un grup unic" in Parlament, a declarat duminica seara fostul primar al Romei pentru televiziunea italiana Rai.
Partidul Democrat si partidul Italia Valorilor (IDV) al lui Antonio Di Pietro au creat o alianta in urma ultimelor alegeri legislative din aprilie, care au fost cistigate de formatiunile de dreapta conduse de Silvio Berlusconi.
Antonio Di Pietro a adoptat apoi un comportament radical refuzind colaborarea cu premierul Silvio Berlusconi, lucru care l-a favorizat in sondaje.
Fostul primar al Romei, care se considera mai "responsabil" decit aliatul sau, i-a oferit lui Berlusconi posibilitatea demararii unui dialog pe tema dosarelor nationale, precum si pe tema crizei financiare, dar acesta a fost refuzat.
"Toti italienii au constatat ca sint doua modalitati de a se opune lui Berlusconi. Electoratul de centru-stinga si-a exprimat rezervele privind ofertele repetate de colaborare cu adversarul sau", a declarat luni Di Pietro pentru publicatia La Republica.
Walter Veltroni a facut acest anunt la citeva zile de la marea manifestatie de simbata impotriva Guvernului Berlusconi.
Antonio Di Pietro, care a redactat o petitie pentru anularea unei legi privind imunitatea penala a premierului, a afirmat ca va fi prezent la aceasta adunare pentru a obtine semnarea petitiei.
Potrivit unui sondaj recent comandat de La Repubblica, increderea cetatenilor italieni in actiunea PD a scazut de la 38 la suta in mai la 29 la suta in octombrie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii